Vadelmainen Acai bowl

Vadelmainen Acai bowl

Frozen rasberries

Acai bowlit ovat jo pitkään olleet hittiruokaa etenkin monissa trooppisissa paikoissa. Hittiruoalla tarkoitan ehkäpä turistien lomaherkkua, mutta paikallisilla esimerkiksi Havaijilla nämä ovat olleet suosittuja jo paljon pidempään niin makunsa kuin myös lukuisten terveysvaikutustensa ansiosta. Acai on sademetsien palmuissa kasvava mustikannäköinen marja. Makukin muistuttaa aika paljon meille suomalaisille tutumpaa marjaa, mutta acai maistuu suklaiselta.

Granola

Acai on oikea supermarja. Vitamiineista esimerkiksi B1, B2, B3, C ja E pitoisuudet ovat huippuluokkaa. Acai-marjan omega 3, -6 ja -9 rasvahappopitoisuudet ovat korkeat ja mineraaleista etenkin rautaa, kalsiumia ja kaliumia on runsaasti.  Marjan sanotaan myös parantavan unen laatua, lisäävän energisyyttä ja edistävän monella tavalla terveyttä. Acaissa on myös paljon proteiinia ja kuitua. Acai bowl on herkullisen makunsa lisäksi siis aidosti myös hyväksi meille.

Acai Bowl

Acai

Minusta on parasta lisätä Acai bowleihin myös proteiiniksi HÄRKIS® Rouheseosta ja pinnalle nokare maapähkinävoita ja reilusti Verson härkäpapu granolaa, jolloin annos käy hyvin täyttävästä lounaasta. Rouheseosta ja granolaa pidän aina kaapissa ja lisään niitä lähes kaikkiin smoothieihin ja tuorepuuroihin.

Oikeastaan kuvien bowleista tuli jo ihan ähky, kun kulhot ovat niin suuret. Valitettavasti Suomesta acai-marjaa ei meinaa löytyä pakasteena, eikä varsinkaan tuoreena. Kuivattuna marjaa kuitenkin löytyy jauheena monista kaupoista (mm. Ruohonjuuri). Terveysvaikutukset ja maku pääsevät jauhemuodossakin ihanasti edukseen. Yksi suosikki Acai bowl -resepteistäni on tämä vadelmainen versio. Toinen ikisuosikki on sama resepti, mutta marjoina vadelmien sijaan pakastemustikoita.

pensasmustikka

Vadelmainen Acai bowl

2 reilua kulhoa

5 kypsää banaania

400 g jäisiä suomalaisia vadelmia

2 rkl acai-jauhetta

1 dl HÄRKIS® Rouheseosta

1,5 dl haluamaasi maitoa (itse tykkään käyttää mantelimaitoa)

Päälle, eli toppings:

Tässä voi käytännössä olla niin luova kuin haluaa, mutta omat lempparit:

Verson härkäpapu granolaa

tuoreita vadelmia

tuoreita mustikoita

banaania siivutettuna

nokare maapähkinävoita

  1. Jos blenderisi on tarpeeksi tehokas, heitä kaikki aineet koneeseen ja sekoita tasaiseksi. (Helpompaa varsinkin muovikannullisessa tehosekoittimessa on kaataa ensin maito pohjalle, sitten jäiset vadelmat.)
  2. Kun vadelmat ovat soseena, lisää HÄRKIS® Rouheseos, banaanit ja acai-jauhe. Tarvittaessa myös loraus maitoa tai haluamaasi maitotuotetta.
  3. Sekoita tasaiseksi ja kaada kulhoihin.
  4. Asettele päälle tulevat aineet kauniisti tai sekaisin, yhtä hyvältä ne maistuvat joka tapauksessa.

 

treeni-ja-ravinto kasvisruoka hiilihydraatit reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *