Tulinen halloumisalaatti rapealla Beanitillä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Tulinen halloumisalaatti rapealla Beanitillä

Täällä kirjoittelee Juliaana! Huomasitko jo @inspirations_blogi:n instagram-tililtä tämän päivän reseptikornerin? Kohokohdissa näkyy ihana salaattikastike, joka tuo makua ja tulisuutta salaattipohjaan. Helpossa kastikkeessa on oliiviöljyä, balsamicoa, hunajaa, limen mehua, yksi chili siemenineen ja tuoretta minttua. Chilistä voi tietenkin jättää siemenet pois, jos ei halua salaatista ihan niin ytyä.

Jos pitäisi valita lempiruoka, valitsisin varmaankin jonkin täyteläisen ja maukkaan salaatin. En silti ole ikinä ihmetellyt “salaatti on pupun ruokaa” -asennetta, jos käsitys salaatista on jäävuorisalaatti kahdella vihanneksella ja ilman kastiketta. Salaattiahan voi maustaa vaikka kuinka paljon, niin kuin mitä tahansa muutakin ruokaa. Tietenkin raaka-aineilla on suurin merkitys. Salaattipohjassa voi käyttää paljon erilaisia yrttejä, pinaattia, rucolaa, lehtikaalia tai ituja ja eri salaattilajikkeita. Vihanneksista ja hedelmistä voi koota raikkaita salaattisettejä.

Protskuna lemppareitani tällä hetkellä on juustot, kuten vuohenjuusto, halloumi ja feta sekä Beanit® ja hummus. Kunnon herkullinen täyttävä salaatti on kaikkea muuta kuin pupun ruokaa. Oikeastaan onko “pupun ruoka” terminä edes negatiivinen? Ehkäpä salaatit sittenkin ovat pupun ruokaa…

Tulinen halloumisalaatti

halloumisalaatti rapealla Beanitillä

Aitoja makuja eri raaka-aineista

Tällä kertaa salaattipohjassa on pinaattia ja lehtikaalia silputtuna. Vihanneksina on kurkkua, paprikaa ja selleriä. Selleri on nykyään ihan vakkari salaattiainekseni, vaikka vielä pari vuotta sitten en edes tykännyt siitä tuoreena. Aloin käyttämään sitä pikkuhiljaa sen niin monien hyötyjen vuoksi, ja nykyään olen ihan koukussa sellerin mietoon mutta aromiseen makuun. Hyötyihin kuuluu sen superterveellisyyden lisäksi edullinen hinta ja pitkä säilyminen jääkaapissa.

Beanittiä® on kolmea makua: Maustamaton, Lempeä sitruuna sekä Valkosipuli & yrtit. Näistä on tosi vaikea sanoa lempparia, ja käytänkin kaikkia kolmea aikalailla yhtä paljon. Molemmat valmiiksi maustetut ovat ihania ja toimii melkein kaikissa kokkaamissani ruoissa.

Maustamattomaan voi itse lisätä niitä makuja, jotka ruokaan parhaiten sopivat. Tällä kertaa käytin salaatissa makuna Lempeää sitruunaa. Beanit® on valmista muutaman minuutin paistamisella, mutta tykkään itse siitä eniten super crunhyna, minkä vuoksi paistan sitä yleensä noin 6-10 minuuttia vähän sekoitellen. Maustetut versiot ovat hyviä ihan vain oliiviöljyllä paistaessa, mutta tällä kertaa lisäsin hiukan makua kahdella valkosipulinkynnellä ja käyttämällä seesamiöljyä paistamisessa.

Paljon lisää ihania blogin reseptejä Beanitistä® sekä Härkiksestä® ja muista härkäpaputuotteista löydät täältä!

beanit lempeä sitruuna

beanit

Tulinen halloumisalaatti rapealla Beanitillä

Ainekset (2 annosta)

1 pkt
Beanit® härkäpapusuikaleet (Makuna Lempeä sitruuna)
150 g
Halloumi
1
Paprika
8 cm
Kurkkua
2
Sellerinvartta (Ilman lehtiä)
2
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Seesamiöljyä
Salaattikastike
2/3 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl
Balsamicoa
1 tl
Hunajaa
1
Limen mehu
1
Punainen chili
Tuoretta minttua
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Hienonna kaksi valkosipulinkynttä.
  2. Paista pannulla seesamiöljyssä Beanittiä® ja valkosipulinkynsiä noin kahdeksan minuuttia.
  3. Valmista samalla salaattikastike. Sekoita seuraavat ainekset keskenään: 2/3 dl oliiviöljyä, 1 rkl balsamicoa, 1 tl hunajaa, 1 limen mehu, 1 hienonnettu chili, pieni kourallinen tuoretta minttua silputtuna.
  4. Siirrä rapeaksi paistuneet Beanitit pois pannulta.
  5. Leikkaa halloumit siivuiksi ja paista noin 4 minuuttia, käännä, ja paista uudet 4 minuuttia toiselta puoleta.
  6. Valmista salaattipohja. Irrota lehtikaalin kova keskiosa. Silppua lehtikaalin lehdet ja ja pinaatit ja jaa kahdelle lautaselle.
  7. Jaa salaattikastike salaattipohjille tasan ja sekoita.
  8. Pilko selleri, paprika ja kurkku ja jaa annoksille.
  9. Jaa Beanit® ja halloumit lautasille.
treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka proteiini
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *