Tonnikalatahna wasabilla – tuttua tulisuutta sushista
Sushi on minusta ihanaa. Sen makuja voi vaihtelun vuoksi – ja valkoisen liian riisin välttämiseksi – toteuttaa hyvin muutenkin. Inkiväärilastut ja wasabi ovat olennainen osa sushin makunautintoa ja niitähän voi hyvin yhdistellä moneen muuhunkin ruokaan. Tulinen wasabi sopii erinomaisesti myös nopeaan tonnikalatahnaan.
Perinteisesti tonnikalatahna levitellään leivälle tai tarjoillaan uuniperunan täytteenä, mutta se sopii hyvin myös tuoreilla viinirypäleillä höystettyyn salaattiin, tai yhtä hyvin voileipäkakkuihin tai suolaisiin piiraisiin. Toinen ihana yhdistelmä syntyy, kun levittelet siemennäkkärille tonnikalatahnaa ja lohkot pinnalle avokadon.
Tonnikalatahna wasabilla
1 purkki tonnikalaa oliiviöljyssä
100 g tuorejuustoa
puolikas punainen sipuli
tuoretta ruohosipulia
hieman suolaa ja pippuria myllyistä
1 tl wasabia
- Valuta tonnikala
- Kuori ja pilko punasipuli
- Silppua ruohosipuli
- Sekoita kaikki aineet keskenään