Texmex-keitto tuoksuu ja maistuu lämmölle (gluteeniton, kasvis)

*Yhteistyössä Verso FoodTexmex-keitto tuoksuu ja maistuu

Kukapa meistä ei pitäisi texmexistä? Se on mausteisine makuvivahteineen oikeaa fiilisruokaa. Sitä tekee mieli yhtä hyvin kirkkaan aurinkoisena päivänä Meksiko-fiilistelyn hengessä kuin syysmyrskyllä silloin kun sataa vaakasuorassa ja sisällä voi sytyttää kotoisat kynttilät ja nauttia ruoan lämmittävistä tuoksuista ja mauista.

texmex-keitto

texmex-keiton aineet

Usein mielikuva texmes-ruoasta loksahtaa enemmän sinne pikaruokien ja ”ei niin terveellisten reseptien” osastoon. Niin ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan hyvää tex mexiä voi loihtia tervellisistä,  laadukkaista ja ravinnerikkaista raaka-aineista.

Tässä reseptissä on proteiinipitoista HÄRKIS® Texmexiä ja isoja papuja eli se sopii hyvin monelle, myös gluteenittomaan ja kasvisruokavalioon. Nachojen sijasta tässä on ”maissit maisseina”, suosittelen kokeilemaan – maistuu paremmalta kuin maissilastut. Ihania mausteisia makuja keittoon saa hauduttamalla tomaattimurskaan valkosipulia, chililä, hunajaa, limeä, oreganoa ja lisäämällä tuoretta korianteria.

Vaikka Härkis on todella täyttävää, tämä texmex-keitto oli ainakin meidän kodin testikeittiössämme niin pidettyä, että sitä voi hyvin tehdä tupla-annoksenkin. Jos ylimääräistä keittoa kuitenkin jää, sen maut vain paranevat seuraavaksi päiväksi pikaista lämmitystä vaille valmiiksi ateriaksi.

 

Texmex-ruokaa

Härkis Texmex

Texmex-lisukkeet

*Yhteistyössä Verso Food

Meksikolainen tomaattikeitto HÄRKIS® Texmexillä

neljälle 

4oo g tomaattimurskaa

1,2 l vettä

1 iso sipuli

200 g papuja (esim kidney- tai mustapapuja)

1,5 punaista chiliä

3 valkosipulinkynttä

1,5 rkl hunajaa

1 limen mehu

reilu kourallinen tuoretta korianteria

1 tl kuivattua oreganoa

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

Annoksen päälle:

1 pkt HÄRKIS® Texmexiä

2 dl maissia (purkki tai pakaste)

2 dl creme fraichea

tuoretta korianteria

1 lime

  1. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili pieniksi ja kuullota kattilan pohjalla oliiviöljyssä hetki.
  2. Lisää 4 dl vettä ja tomaattimurska kattilaan ja anna poreilla viitisen minuuttia.
  3. Lisää joukkoon hunaja, limen mehu, korianteri ja oregano ja anna poreilla puolisen tuntia.
  4. Lopuksi lisää pavut ja anna poreilla vielä 10 minuuttia lisää.
  5. Annostele lautasille kuumana.
  6. Lisää annosten päälle 2rkl HÄRKIS® Texmexiä, 1 rkl maissia, reilu nokare creme fraichea, vähän silputtua korianteria ja pari limen siivua.
  7. Nauti!

Härkis taipuu todella moneksi. Lisää Härkis-reseptejä löydät täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *