Texmex-keitto tuoksuu ja maistuu lämmölle (gluteeniton, kasvis)
*Yhteistyössä Verso Food
Kukapa meistä ei pitäisi texmexistä? Se on mausteisine makuvivahteineen oikeaa fiilisruokaa. Sitä tekee mieli yhtä hyvin kirkkaan aurinkoisena päivänä Meksiko-fiilistelyn hengessä kuin syysmyrskyllä silloin kun sataa vaakasuorassa ja sisällä voi sytyttää kotoisat kynttilät ja nauttia ruoan lämmittävistä tuoksuista ja mauista.
Usein mielikuva texmes-ruoasta loksahtaa enemmän sinne pikaruokien ja ”ei niin terveellisten reseptien” osastoon. Niin ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan hyvää tex mexiä voi loihtia tervellisistä, laadukkaista ja ravinnerikkaista raaka-aineista.
Tässä reseptissä on proteiinipitoista HÄRKIS® Texmexiä ja isoja papuja eli se sopii hyvin monelle, myös gluteenittomaan ja kasvisruokavalioon. Nachojen sijasta tässä on ”maissit maisseina”, suosittelen kokeilemaan – maistuu paremmalta kuin maissilastut. Ihania mausteisia makuja keittoon saa hauduttamalla tomaattimurskaan valkosipulia, chililä, hunajaa, limeä, oreganoa ja lisäämällä tuoretta korianteria.
Vaikka Härkis on todella täyttävää, tämä texmex-keitto oli ainakin meidän kodin testikeittiössämme niin pidettyä, että sitä voi hyvin tehdä tupla-annoksenkin. Jos ylimääräistä keittoa kuitenkin jää, sen maut vain paranevat seuraavaksi päiväksi pikaista lämmitystä vaille valmiiksi ateriaksi.
*Yhteistyössä Verso Food
Meksikolainen tomaattikeitto HÄRKIS® Texmexillä
neljälle
4oo g tomaattimurskaa
1,2 l vettä
1 iso sipuli
200 g papuja (esim kidney- tai mustapapuja)
1,5 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
1,5 rkl hunajaa
1 limen mehu
reilu kourallinen tuoretta korianteria
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Annoksen päälle:
1 pkt HÄRKIS® Texmexiä
2 dl maissia (purkki tai pakaste)
2 dl creme fraichea
tuoretta korianteria
1 lime
- Pilko sipuli, valkosipuli ja chili pieniksi ja kuullota kattilan pohjalla oliiviöljyssä hetki.
- Lisää 4 dl vettä ja tomaattimurska kattilaan ja anna poreilla viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon hunaja, limen mehu, korianteri ja oregano ja anna poreilla puolisen tuntia.
- Lopuksi lisää pavut ja anna poreilla vielä 10 minuuttia lisää.
- Annostele lautasille kuumana.
- Lisää annosten päälle 2rkl HÄRKIS® Texmexiä, 1 rkl maissia, reilu nokare creme fraichea, vähän silputtua korianteria ja pari limen siivua.
- Nauti!
Härkis taipuu todella moneksi. Lisää Härkis-reseptejä löydät täältä.