Texmex Bowl – Guacamolea, salsaa ja Beanittiä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Texmex Bowlpepper

Erilaiset meksikolaiset bowlit toimivat aina. Meksikolaiseen ruokaan kuuluu tuoresalsa, guacamole sekä korianteri, lime, chili ja valkosipuli. Oikeastaan luettelemani mausteet kuuluu jo tuoresalsaan ja guacamoleen, mutta niitä voi lisätä meksikolaisen annoksen kaikkiin osiin ja miten paljon tahansa. Rakastan meksikolaisessa ruoassa sitä, että se on samaan aikaan niin maukasta, tuhtia ja täyttävää, mutta myös tosi freesiä.

cornsalsa

Tässä bowlissa pohjalla on salaattisekoitusta ja päällä paljon mausteista kukkakaaliriisiä, paistettuja paprikoita, herkulliseksi maustettua Beanittiä, maissia, papuja sekä tietenkin guacamolea ja tuoresalsaa. Annos on tosi täyttävä, mutta ei silti jätä ähkyä. Postauksen resepti on myös täysin vegaaninen ja tosi vähähiilarinen.

Blogin kaikki herkulliset Beanit Härkäpapusuikale sekä muut Härkis-reseptit löydät täältä!

Beanittexmex

Texmex Bowl

Ainekset (4 annosta)

1 pkt
Beanit Härkäpapusuikaleita (Maustamaton - Mausta makusi mukaan!)
2
Paprikaa
2
Chiliä
3
Valkosipulinkynttä
3
Limeä
Kourallinen tuoretta korianteria
3 rkl
Tuoretta ruohosipulia silputtuna
Salaattiruukku
200 g
Kidney-papuja
200 g
Maissia
Pieni kukkakaali
1 tl
Kuminaa
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä (Paistamiseen sekä tuoresalsaan)
2
Punasipulia
400 g
Kirsikkatomaatteja
3
Avokadoa
35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Valmista tuoresalsa: leikkaa 300 g kirsikkatomaatteja 8 osaan (puoliksi keskeltä ja puolikkaat vielä neljään osaan). Pilko 1 punasipuli pieneksi ja sekoita kulhossa kirsikkatomaattien joukkoon. Hienonna 1 valkosipulinkynsi ja puolikas chili ja lisää kulhoon. Purista 1 limen mehu joukkoon. Silppua tuoretta ruohosipulia sekä korianteria tuoresalsan sekaan, lisää n. 1 tl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista seuraavaksi guacamole: Lisää tehosekoittimeen avokadojen hedelmäliha, 1 limen mehu, 1 pilkottu valkosipulinkynsi, puolikas chili pilkottuna, 1 punasipuli kuutioituna, 100 g kirsikkatomaatteja sekä ripaus suolaa ja pippuria ja reilusti tuoretta korianteria. Jauha guacamole tasaiseksi tehosekoittimessa ja siirrä toiseen astiaan.
  3. Valmista kukkakaaliriisi: Huuhtele tehosekoitin guacamolem jäljiltä jauha kukkakaali sillä tasaiseksi. Paista jauhettu kukkakaali pannulla oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja silppua sekaan hiukan tuoretta korianteria. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä valmis kukkakaaliriisi toiseen astiaan pois paistinpannulta.
  4. Suikaloi paprikat ja hienonna 1 chili. Paista paprikat ja chilit oliiviöljyssä, kunnes paprikat ovat pehmentyneet ja saaneet kauniin rusehtavan pinnan (n. 10 min) Siirrä valmiit astiat toiseen astiaan pois paistinpannulta.
  5. Paista seuraavaksi Beanit Härkäpapusuikaleet pannulla. Mausta kuminalla, puolikkaan limen mehulla, tuoreella korianterilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Paista noin viisi minuuttia.
  6. Huuhtele kidney-pavut sekä maissit.
  7. Kokoa Texmex Bowl: Jaa tuoreet salaatinlehdet silputtuna neljään kulhoon. Kokoa annosten päälle tasaisesti neljään osaan jaettuna tuoresalsa, guacamole, kukkakaaliriisi, paistetut paprikat, Beanit Härkäpapusuikaleet, kidney-pavut ja maissi. Silppua annosten päälle vielä hiukan tuoretta korianteria ja nauti.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *