Tehokas apu kuivalle tai auringonpolttamalle iholle (ja hiuslatvoihinkin)

Tehokas apu kuivalle tai auringonpolttamalle iholle

Kerroin aikaisemmin saaneeni blogiin testiin Ekovistalta muutaman luonnonkosmetiikkatuotteen, joihin tykästyin niin paljon, että haluan kertoa niistä muillekin. Aikaisemmin kirjoitin ihanasta Bean Body kahvikuorinnasta täällä.

Se jättää ihon tosiaankin ihan uskomattoman silkkiseksi ja suosittelisin sen käyttöä juuri kuivalle talvi-iholle ja vaikka viimeistään ennen lomaa, jolloin on tarkoitus paljastaa taas ihoa sieltä paksujen talvivaatteiden alta.

Tuote saatu blogin kautta yritykseltä Ekovista.

Tällä kertaa esittelen Karitevoi  Nilotican. Se valmistetaan itäafrikkalaisesta Nilotica karitevoista, joka on ainutlaatuisen pehmeää ja hyvin levittyvää luksus-sheavoita.

Helposti levittyvä voide on puhdasta, prosessoimatonta ja raffinoimatonta luomukaritevoita, johon ei ole lisätty mitään, ei edes säilöntäaineita tai hajusteita.

Puhtaassa luomutuotteessa kaikki vaikuttavat osat ovat tallella, ja voide sisältää runsaasti tulehdusta estäviä ja ennenaikaista ikääntymistä ehkäiseviä aineita ja sopii hyvin myös atooppiselle iholle. Voidetta voi hyvin käyttää oikeastaan mihin vain – kasvoille, huulille, vartalolle, erityisesti kuiviin paikkoihin kuten jalkoihin,  ja vaikka pienille vauvoille. Olen myös tykännyt hieroa sitä säännöllisesti hiusten kuiviin latvoihin.

Tehokas apu kuivalle tai auringonpolttamalle iholle

Niinhän meillekin sitten kävi, että vaikka suojauduimme hyvin auringolta neljän viikon Floridan matkallamme – ja ihokin oli jo ruskettunut – niin jonain päivänä tytär onnistui kuitenkin saamaan veden äärellä ihonsa punaiseksi.

Silloin hän muisteli aikaisemmalla jenkkimatkalla tuttavaperheeltä saamaansa öljymäistä voidetta, joka paransi kuin taikaiskusta ohuessa vuoristoilmassa kesäkuumalla punaiseksi muuttuneen ihon. Muistin samalla tämän mukaan pakatun karitevoin. En tiedä, oliko  kyseessä tuolloin aikaisemminkin ollut samoista aineista tehty tuote, mutta ainakin tällä kertaa saimme auringonpolttamiin paremman avun kuin koskaan aikaisemmin.

Kunnon kerros Karitevoi Niloticaa illalla ennen nukkumaan menoa, uudelleen aamulla – ja luonnollisesti auringon välttäminen punertavalle iholle, sai punaisen ihon parantumaan vuorokaudessa. Ainakin tiedämme tästä lähin, mitä tuotetta käyttää, jos aurinko pääsee vielä polttamaan. Voiteessa on myös mieto, SPF 6-10, luonnollinen aurinkosuoja.

Reilun Kaupan tilat

Tuotteiden takana oleva eettisyys on myös aina maininnan arvoista. Tukemalla Pohjois-Ugandan sheaviljelyä voimme osaltamme suojella luonto, koska nykyään yli 2 000 paikallista viljelijää on oppinut uudelleen shea-puiden viljelyn arvon sen jälkeen kun niiden kaataminen polttopuiksi kiellettiin. Viljelijät ovat alkaneet taas pärjätä omalla työllään vaalimalla paikallisia perinteitä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *