Täyteläinen herkkusienikeitto

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Täyteläinen herkkusienikeitto

Kaikki erilaiset kasvissosekeitot ovat suuria suosikkejani ja talviruokailujen pelastuksia – mukaan lukien sienikeitot. Kanttarelli- ja suppilovahverokeitot ovat herkkua syksyisin sieniaikana. Kaupoissa kyseisten sienten tarjonta on usein aika heikkoa varsinkin muina vuodenaikoina. Kilohinta ei myöskään ole halvimmasta päästä.

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa herkkusienikeittoa, ja se oli herkullista. Herkkusieniä saa joka kaupasta ympäri vuoden ja hinta on tosi edullinen. Reseptin muutkin ainekset ovat yksinkertaisen herkulliset. Iso sipuli, reilusti valkosipulia ja kaksi sellerin vartta lehtineen soivat hyvin yhteen. Kerma ja mascarpone tekevät keitosta ihanan täyteläisen. Lisäproteiinina käytän oikeastaan kaikissa erilaisissa soseutetuissa keitoissa Härkis® Rouheseosta. Sen mieto mutta hiukan pähkinäinen maku sulautuu hyvin keittoihin ja jauhaminen onnistuu noin 15 sekunissa tehosekoittimessa.

herkkusieni

Herkkusienet ja muut vihannekset kuullotetaan kattilassa oliiviöljyssä ja soseutetaan tehosekoittimella. Jätin muutaman ruokalusikallisen sieniä soseuttamatta ja koristelin niillä ja herneeversoilla keiton pinnan. Soseutetun keiton joukkoon lisäsin  kermaa, mascarponea ja vettä ja annoin kiehua vielä hetken miedolla lämmöllä. Keitto valmistuu alle 20 minuutissa.

Tästä löydät kaikki blogin ihanat reseptit Härkis®- ja muista härkäpaputuotteista!

Täyteläinen herkkusienikeitto

Ainekset (6 annosta)

700 g
Herkkusieniä
2
Sellerin vartta lehtineen
1
Iso sipuli (tai 2 pientä)
4
Valkosipulinkynttä
2,5 dl
Härkis® Rouheseosta
2 dl
Kermaa
1 dl
Mascarpone-juustoa
2-4 dl
Vettä (Oman maun mukaan)
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä paistamiseen
20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Leikkaa herkkusienet ja sellerit siivuiksi ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota herkkusienet, sellerit, sipulit ja valkosipulinkynnet isossa kattilassa oliiviöljyssä noin 7 minuutin ajan.
  3. Jauha Härkis® Rouheseos tehosekoittimessa jauhoksi ja kaada kattilaan.
  4. Ota noin 1 dl kuullotettuja kasviksia sivuun koristelua varten.
  5. Soseuta kattilassa kuullotetut kasvikset tehosekoittimessa soseeksi. Todennäköisesti ainekset tulee soseuttaa kahdessa osassa, jos tehosekoitin on liian pieni.
  6. Kaada soseutetut ainekset takaisin kattilaan ja lisää joukkoon kerma, mascarpone ja vesi. Sekoita kunnolla.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  8. Jaa keitto lautasille ja lisää sivuun otettuja kuullotettuja vihanneksia annosten päälle esimerkiksi herneenversojen tai yrttien kanssa koristeeksi.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *