Suklaiset Bliss Ballsit – proteiinirikas terveysherkku
Suklaisia herkkuja ei voi koskaan syödä liikaa. Varsinkaan, jos ne ovat proteiinipitoisia ja täynnä hyvää tekeviä aineita. Olen julkaissut muutaman Bliss Balls reseptin blogissakin ja nämä aina vain yhtä hyviä.
Tällä kertaa tein suklaisia versioita lisäämällä raakakaakaojauhetta ja kaakaonibsejä. Nam! Yksinkertaisuudessaan bliss ballsit ovat kypsentämättömia herkkupalleroita ja versioita niistä on vähintään yhtä monta, kuin kokkiakin. Herkut käyvät hyvin brunssipöytään, leffaherkuksi, jouluglögin kaveriksi, välipalaksi tai oikeastaan mihin tahansa.
Bliss ballsit ovat raakaravintoa eli niitä ei kypsytetä ollenkaan, jolloin kaikki ravintoaineetkin säilyvät. Vakkariraaka-aineena käytän lähes aina kuivattuja taateleita. Niiden koostumus sopii bliss ballseihin hyvin ja ne toimivat luontaisina makeuttajina. Yksi lempparituotteistani, HÄRKIS® Rouheseos, on toinen vakkarina käyttämäni aine bliss ballseissa. Proteiinipitoinen (46%) rouheseos hajoaa tehosekottimessa helposti jauhoksi ja toimii täydellisesti näissä suklaisissa herkuissa.
*Yhteistyössä Verso Food
Suklaiset Bliss Ballsit
200 g kuivattuja taateleita
1 dl Verso HÄRKIS® Rouheseosta
1 dl pähkinöitä (tässä versiossa käytin pistaasi-, cashew- ja saksanpähkinöitä)
1,5 rkl kaakaonibsejä
1 rkl kookosöljyä
1,5 rkl raakakaakaojauhetta
Bliss Ballsien päälle:
n. 0,5 dl kookoshiutaleita
- Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa (paitsi Bliss Ballsien päälle tulevat kookoshiutaleet).
- Pyörittele käsin massasta sopivan kokoisia palloja.
- Kaada kookoshiutaleet lautaselle ja pyörittele Bliss Ballseja niin, että hiutaleita tarttuu pintaan.
Lisää herkkuja Verson härkäpaputuotteista löydät täältä.