Spagettikurpitsa Härkis-kastikkeella
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Oletko kiinnittänyt huomiota Facebookissa kiertäviin huippusuosittuihin Tasty-videoihin? Niissä on usein näkynyt spagettikurpitsaa, joka on sellaisenaan “valmista spagettia” Se vain öljytään, maustetaan ja kypsennetään uunissa ja kypsä spagettikurpitsa muuttuu kuin itsestään nauhamaiseksi, kun sitä irrottelee haarukalla pituussuunnassa.
Ilo oli ylimmillään, kun Juliaana löysi spagettikurpitsaa Sittarista – ja eiköhän sitä löydy muistakin hyvin varustelluista ruokakaupoista. Se on hyvää, helppoa ja terveellistä. Siinä on todella vähän hiilareita ja yhdestä kurpitsasta tulee todella reilu annos neljälle. Tämä tuli varmasti meidän keittiön vakiokasvikseksi jäädäkseen.
On ilahduttavaa, miten moni meidänkin tuttavaperheistä on ottanut ruokailurutiineihin yhden tai useamman kasvispäivän viikossa. Tämä on helppo ja hyvä vinkki siihenkin. Härkiksestä valmistuu hetkessä proteiinirikas ja maukas tomaattikastike ja spagettikurpitsasta sille hyvä vegelisuke.
Näissä annoksissa päälle raastettiin maukasta pecorino-juustoa. Vegaaniseen annokseen sen voi hyvin jättää pois tai korvata vegejuustolla.
Kynttilä, lasi punaviinia, astetta juhlavammat astiat ja avot – dinneri kelpaa juhlavampaankin hetkeen. Ja oikeastaan syysiltoja piristääkin kummasti pienten juhlahetkien järjestäminen arkiruokaluistakin.
*Yhteistyössä Verso Food
Spagettikurpitsa Härkis-kastikkeella
Neljälle
1 spagettikurpitsa
2 pkt HÄRKIS® Originalia
2 purkkia tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulin kynttä
puolikas punainen chili
kourallinen tuoretta salviaa
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Annoksen päälle:
pecorino-juustoa raastettuna (korvaa vegaaniseen annokseen vegejuustolla)
rucolaa
- Lämpiämään 220 asteeseen.
- Leikkaa spagettikurpitsa kahtia. Hiero sen pinnalle reilusti oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
- Kypsennä spagettikurpitsan puolikkaat uunissa 40 minuutissa
- Valmista kastike: Pilko ensin valkosipuli ja chili hienoiksi ja kypsennä niitä oliiviöljyssä pannulla.
- Lisää pannulle tomaattimurskat ja pyre ja kuumenna.
- Härkis on valmiiksi kypsää. Lisää se kastikkeeseen ja lämmitä nopeasti.
- Lisää hunaja ja ripaus suolaa ja pippuria.
- Silppua yrtit mukaan.
- Hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kastike alkaa hieman kiehahtaa.
- Ota kypsät spagettikurpitsat uunista ja “raasta” haarukalla pitkittäissuunnassa kurpitsanlihaa, jolloin siitä tulee rakenteeltaan spagettimaista.
- Asettele lautasille spagettikurpitsaa ja Härkis-kastiketta.
- Raasta annosten pinnalle pecorino-juustoa ja koristele viellä tuoreella rucolalla.
Lisää herkullisia HÄRKIS® ja muita häkäpapureseptejä löytyy täältä.