Ruokavideon kuvauspäivä (behind the scenes)

Kuvauspäivät ovat aikamoista härdelliä. Harva uskoisi, miten paljon kalustoa ja työtä on osallisena yhden laadukkaan parin minuutin ruokavideon kuvauksessa.

Videon teko alkaa suunnittelusta. Mitä kuvataan, minkälainen resepti, koristelu, mitä puhutaan, miten kuvataan jne. Itse tykkään suunnitteluvaiheessa kahlata läpi paljon erilaisia videoita netissä ja poimia niistä toimivia juttuja, vaikka lähes kaikki tehdään kuitenkin omalla tavalla. Olen mys huomannut että sekä video, että varsinkin still-kuvauksissa idea elää todella paljon alkuperäisestä suunnitelmasta kuvauspäivän aikana ja moni asia vaikuttaa lopputulokseen eli itse kuvaus on vielä tosi luova prosessi. Kuvaustyön palkitsevin hetki on tietysti päästä näkemään valmis lopputulos, varsinkin kaiken sen ajan, valmistelun ja työn jälkeen.

Edellisenä iltana leivoin jo pari valmista kakkua, koska muuten jää ihan turhaan odotteluaikaa pohjan paistumisessa ja täytteen jähmettymisessä. Kun on valmiina monta samanlaista kakkua eri vaiheissa, voin vain napata oikeassa vaiheessa olevan kakun ja päästään kuvaamaan nopeasti seuraavat toimenpiteet.

Ruokavideon kuvauspäivä

Kuvauksessa on monta eri kameraa eri kuvakulmissa, pari kuvaajaa, iso valaistuskalusto jne. Lopputulos on paljon elävämpi ja kiinnostavampi, kun kuvataan sekä läheltä että kauempaa, edestä ja ylhäältä.

Kuvauspäivä on todellista tiimityötä ja olin taas onnekas päästessäni kuvaamaan asiansa loistavasti osaavan tiimin kanssa. Ja sen jälkeen vasta alkoi materiaalin editointi, leikkaus, tekstitys, värisäätö, musiikki, ääni jne. Pian pääsette näkemään tuloksenkin, ja ihan uudenlaisen resepti-idean myös.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *