Raikkaampi raakakakku: marjainen Smoothie kakku (mukana videoresepti)

Raikkaampi raakakakku: marjainen Smoothie kakku (mukana videoresepti)

Muistatko smoothie kakut, viime talven jälkkärihitit? Etsiskelin juuri ideoita uudenvuoden ajan raikkaiksi jälkkäreiksi, sellaisiksi joita voin tehdä jo etukäteen jo edellisenä iltana. Törmäsin tähän viimevuotiseen smoothie kakkuni videoreseptiin. Se on ollut ainakin itseltäni oikeastaan unohduksissa vuoden ajan. Sen voi tehdä samanakin päivänä, mutta hyvin edellisenä tai jopa sitä edeltävänä iltana. Silloin se saa hyytyä rauhassa kylmässä ja maku oikeastaan vain parantuu yön yli tekeydyttyään.

Nyt ajattelin tehdä täytteestä trooppisemman ja käyttää siihen mangoa, ananasta ja kookosta tuomaan vähän aurinkoa (edes) ruokapöytään. Smoothie kakun väritys tietysti muuttuu täytteitä vaihtamalla, mikä on myös ihan hauska ottaa huomioon kattauksessa ja esim. juhlapöydän servettien väreissä. Alla (tb) video ja resepti marjaisemmalla täytteellä.

Raikkaampi raakakakku: marjainen Smoothie kakku

Pohja:
3 dl Verso härkäpapurouheseosta (tai haluamiasi jauhoja)
1 dl kookosjauhetta
2 dl mantelijauhetta
hippunen Supermakeaa (luonnon steviaa)
3 rkl kookosöljyä

Täyte:
2 banaania
300 g pakastemarjoja
200 g vaniljarahkaa
1 dl luonnonjogurttia
hippunen Supermakea (luonnon steviaa)
1 rkl Smoothie Mixiä

2 sitruunan mehu
liivatetta (10 lehteä tai 5 tl jauhetta)

Jauha härkäpapurouheseos blenderissä. Sekoita kuivat aineet ja lisää kookosöljyä sopivan rakenteen saamiseksi. Taputtele pohja leivinpaperin pääälle irtopohjavuokaan. Sekoita täytteen eineet blenderissä smoothieksi ja hyydytä liivatteilla. Kaada smoothie-täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *