Raikas suklainen banaani nicecream

Raikas suklainen banaani nicecream

TB-reseptiksi valitsin tälle maanantaille raikkaan ja kevyemmän herkun. Tämä suklainen banaani nicecream onkin yksi raikkaimmista (ja terveellisimmistä) jälkiruoista. Se sopii yhtä hyvin kevät- ja kesäjuhliin kuin talvimenunkin päättäjäksi. Nicecream on jäätelön terveellinen muoto, joka tehdään ilman sokeria tai muutakaan ”ylimääräistä”. Koristeluunkin voi käyttää terveellisiä makupaloja: Herkun pinnalle asetellaan kuin pesään lusikallinen jäisiä villivadelmia ja tehdään tummasta suklaasta ristikko. Mintunlehdet pinnalle ja herkku on valmis.

Tämä Banana Nicecream valmistetaan pakastetuista banaanipaloista. Banaanit ovat parhaita pakastettavaksi, kun ne ovat aivan kypsiä eli kuoressa on jo tummia pilkkuja. Silloin ne ovat makeimmillaan herkkujälkiruokaa varten. Vihreitä banaaneita ei kannata pakastaa, vaan antaa niiden kypsyä rauhassa. Tämä on myös hyvä tapa hyödyntää liiat banaanit. Kun ne alkavat olla ylikypsiä, ne voi nopeasti palastella ja heittää pakastepussissa tai -rasiassa jäätymään ja hyödyntää sitten, kun jätskihimo iskee. Minusta pakastepussit ovat kätevimpiä, koska silloin palaset saa parhaiten irti kastelemalla pussia ensin hetken aikaa kuumassa vedessä.

valmisIMG_8249auringossa

valmisIMG_8187   Suklaajälkkärit KukatTarjotin

Raikas suklaa-banaani nicecream

kahdelle

5 banaania pakastettuina paloina

loraus kookosmaitoa

n. 2 rkl raakakaakaojauhetta

pinnalle:

jäisiä villivadelmia

100 g tummaa suklaata / steviasuklaata sulatettuna

mintunlehtiä

Tarjottimelle yrttejä, kukkia ja lehtiä pihalta

Leikkaa kypsät kuoritut banaanit paloiksi pakasterasiaan ja pakasta yön yli. Kaada tehosekoittimen / yleiskoneen silppuriosan pohjalle hieman kookosmaitoa ja banaanipalat päälle. Pidä sekoitinta pieninä jaksoina päällä ja paina välillä banaanimassaa haarukalla alaspäin. Kun se on soseutunut, kaada päälle raakasuklaata ja sekoita vielä niin, että se tasoittuu nice creamiin. Jos jätski on pehmentynyt soseutuksen aikana, nosta se vielä pakastimeen jähmettymään. Tarjoile vattujen ja mintunlehtien kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *