Raikas mangojuustokakku kesäisiin herkkuhetkiin

Raikas mangojuustokakku

Kesäloman luksusta ovat verkkaiset iltapäiväkahvit laiturilla, mökin pihalla, parvekkeella, puistossa, rantakalliolla… oikeastaan missä vain, mihin voi asetella pienen herkkukattauksen.

Raikas mangojuustokakku sulaa suuhun, mutta on silti terveellinen välipalaherkku. Koristeluun voi hakea vaikka violetteja orvokkeja rannalta (huom. kaikki orvokit ovat syötäviä) –  tai tuoreita marjoja torilta, ja samalla reissulla poimia luonnonkukat maljakkoon.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food 

Tämä raikas keltainen juustokakku sopii myös myös gluteenittomaan ja sokerittomaan ruokavalioon. Täyte koostuu trooppisista hedelmistä ja pohja mantelijauheesta ja Verso Härkäpapurouheseoksesta.

Raikas mangojuustokakku

Pohja:

125 g voita

3 dl mantelijauhoja

3 dl jauhottua Verso Härkäpapurouheseosta

Täyte:

2 kypsää mangoa

4 nektariinia

1 mangopiltti

2 dl kuohukermaa

200 g mascarponea

250 g maitorahkaa

steviaa

5 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

Kiille:

1 mangopiltti

3 liivatelehteä

  1. Jauha Härkäpapurouheseos jauhoksi esimerkiksi blenderillä.
  2. Sulata voi ja sekoita se jauhojen kanssa.
  3. Painele voin ja jauhojen seos vuoalle tasaisesti pohjaksi.
  4. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi.
  5. Muussaa hedelmät ja piltti blenderissä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Sekoita soseutetut hedelmät rahkaan ja mascarponeen. Lisää kerma ja stevia.
  8. Kuumenna sitruunan mehu kuumaksi kattilassa tai muoviastiassa mikrossa.
  9. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sekoita ne kunnolla sitruunan mehuun.
  10. Kaada liivate-sitruunamehu muun täytteen sekaan koko ajan tasaisesti sekoittaen.
  11. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  12. Laita kiilteen liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen ja kuumenna 1 rkl vettä. Purista kylmä vesi pois liivatelehdistä ja sekoita ne kuumaan veteen.
  13. Kaada liivatelehdet tasaisesti koko ajan sekoittaen pilttiin.
  14. Levitä piltti tasaisesti hyytyneen kakun päälle ja jätä hyytymään vielä vähintään 2 tunniksi jääkaappiin.

Muita terveellisiä ruokainspiksiä kotimaisista härkäpaputuotteista löydät täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *