Puolukkainen piparkakkujogurttivaahto jouluiseksi jälkiruoaksi

Puolukkainen piparkakkujogurttivaahto jouluiseksi jälkiruoaksi

Muistin eilen tämän viime vuotisen reseptini ja tein sen mukaan jälkkärit pikkujouluillallisen päätteeksi. Tämä on niin nopea ja herkullinen jouluinen resepti, että ajattelin samalla nostaa sen tänne näkyviin taas tämän joulun iloksi.

Puolukkainen piparkakkujogurttivaahtosopii hyvin päättämään pitkääkin ateriaa. Silloin ei kaivata enää mitään liian raskasta, vaan juuri sopivasti  joulun tuoksuja ja makuja. Toisaalta tämä herkku sopisi ihanasti myös joulupäivän aamiaispöytään.

puolukkagranolarahka-piparkakuilla puolukkagranolarahka-havu puolukkagranolarahka-laseissa

puolukkagranolarahka-verso

Joulun parhaassa jälkiruoassa on vähän punaista, perinteistä, makeaa, raikasta ja tuoksuvaa. Sitä kaikkea löytyy tästä piparkakun, puolukan ja karpaloisen yhdistelmästä, jota tasoittaa vaahtomaisen kevyt jogurttivaahto.

Kohmeiset puolukat, pehmeät piparkakkumurut, rouskuteltava härkäpapugranola karpalo ja tuoksuva kardemumma tekevät kaikki jogurttivaahdosta raikkaan jouluisen. Lisää jouluisia ja muitakin ruokainspiksiä, joissa on mukana kotimaisia Verson härkäpaputuotteita löydät täältä.

Puolukkainen piparkakkujogurttivaahto

2 suurta annosta (tai 4 pientä)

3 murennettua joulupiparia

2 dl Verso Härkäpapugranola Karpaloa

2 dl kuohukermaa

2 dl turkkilaista jogurttia

0,5 tl vaniljauutetta

3 tl jauhettua piparkakkumaustetta (tai omaa seosta, jossa on pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä)

1 rkl hunajaa (maista makeus)

2 dl pakastepuolukoita

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi
  2. Yhdistä kermavaahtoon turkkilainen jogurtti
  3. Mausta vaahto vaniljauutteella, piparkakkumausteella ja hunajalla
  4. Murra piparkakut paloiksi ja sekoita murut härkäpapugranolan kanssa
  5. Annostele annoslasien pohjalle puolet piparkakku-granolaseoksesta ja puolukoista
  6. Nostele päälle vaahto
  7. Nostele pinnalle loput puolukat ja päällimmäiseksi loput piparkakku-granolaseosta

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *