Punajuurta, yrttejä ja sisäfilettä piparjuurivaahdolla
Punajuurta, yrttejä ja sisäfilettä piparjuurivaahdolla – kombo hurmasi koko perheemme, vaikka punajuurta on käytetty keittiössämme paljon tänä vuonna. Siitä tulee kaunista ja pehmeää keittoa ja haudutettuna esim. maukasta juuressalaattia. Tähän reseptiin kokeilin sitä keitettynä. Keitin punajuuret, mutta ne voisi yhtä hyvin paahtaa lihan kanssa uunissa. Silloin vain pitäisi varata aikaa hieman enemmän.
Punajuurta, yrttejä ja sisäfilettä piparjuurivaahdolla
Kolmelle
5 punajuurta
1 possun sisäfile
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
3 valkosipulin kynttä
rosmariinia
babypinaattia
agave-siirappia tai hunajaa
Kastike:
1 kermaviili
pieni pala piparjuurta raastettuna
2 tl agave-riirappia tai hunajaa
0,5 sitruunan mehu
basilikaa
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä hetki.
- Kuori punajuuret perunankuorintaveitsellä, palastele neljään osaan ja keitä niitä kuten perunoita ensin n. 30 min.
- Laita liha uunipellille leivinpaperille.
- Mausta pinta rouhitulla pippurilla, suolalla ja paprikajauheella.
- Kypsennä 190 asteessa (kiertoilmassa), n. 30 min. niin että liha ei ole ihan kypsää.
- Leikkaa terävällä veitsellä pihveiksi.
- Nostele pihvit uunivuokaan ja puolipehmeätpunajuurilohot niiden vierelle.
- Pirskottele pinnalle agave-siirappia tai hunajaa.
- Laita sekaan valkosipulinkynnet ja rosmariinia.
- Anna hautua uunissa 150 asteessa n. 30 min. lisää, kunnes punajuuret olivat pehmenneet.
- Tarjoilu: Nostele pihvit matalaan tarjoiluastiaan. Lado päälle kypsät punajuuripalat ja pinnalle rosmariinin lehtiä. Nosta pinnalle reilusti tuoretta baby-pinaattia. Pirskottele päälle piparjuurikastike.