Positiivista perjantaita: Myönteinen ajattelu tekee elämästä helpompaa – ja jopa parantaa

Myönteinen ajattelu parantaa

Tänään heräsin taas todella aikaisin (kiitos tuolle kasvavalle täysikuulle). Mieli oli kuitenkin täynnä innostusta ja viikonlopun odotusta. Hyvä fiilis kirjoittaa taas hieman positiivisesta ajattelusta. Se vain tekee elämästä niin paljon parempaa.

Olen oppinut omassa elämässä jo nuorena positiivisen ajattelun hyödyt omaan hyvinvointiin, ympäristöön ja koko elämään… ja myös päinvastoin. Kai sen voisi pelkistetysti kiteyttää vanhaan sanontaan ”Sitä saa mitä tilaa”. Oikeastaan ei tarvitse kuin seurata ihmisiä. Ne, joista huokuu tasapainoa, iloa ja onnellisuutta ympäristöönsä, jotka ovat tyytyväisiä elämäänsä ja menestyvät tekemisissään, kannustavat muita ja kohtaavat vastoinkäymiset pehmeämmin, ovat ihmisiä, jotka suhtautuvat asioihin positiivisesti. Elämä yleensä tarjoaa risuja ja ruusuja melko tasaisesti jokaiselle, mutta niihin suhtautuminen on hyvin erilaista.

Mietin, että minulle positiivinen ajattelu tarkoittaa enemmänkin myötäajattelua eli ”ajattele asioita, joiden toivot toteutuvan itsellesi ja muille, puhu niistä ja unohda kielteiset, negatiiviset ja ei-toivotut ajatukset aina kun voit”. Kaiken ei tarvitse aina olla (eikä voikaan) ruusunpunaista ja yltiöihanaa… mutta kaikkeen voi suhtautua niin kuin haluaisi asioiden menevän, miettiä enemmän tavoitteita kuin uhkia, ajatella heitä kenestä pitää kuin keistä ei pidä ja puhua asioista, joita tavoittelee eikä niistä joita ei halua elämäänsä. Toisaalta kun pitää kohdata vaikka niitä ikäviä tyyppejä, voi heissäkin nähdä hyvää, jokaisessa on hyviä ominaisuuksia. Aina voi yrittää keskittyä myönteiseen.

Myönteinen ajattelu parantaa

Positiivista ja elämänmyönteistä ajattelua voi harjoitella, ja kannattaakin. Tutkimuksetkin jo osoittavat sen selkeät terveydelliset hyödyt ja vaikutuksen omaan hyvinvointiimme. Se on tärkein tekijä omaan stressin hallintaamme ja konkreettisesti ylläpitää terveyttämme.

Positiivinen ajattelu ei tarkoita pilvilinnojen rakentelua (vaikka sekin on välillä ihanaa!) ja elämän tosiasioiden kieltämistä. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että lähestymme asioita rakentavammalla ja positiivisemmalla asenteella. Se alkaa omilla ajatuksillamme ja sisäisellä puheella.

Jos suurin osa päässämme mylläävistä ajatuksista ovat positiivisia, pystymme elämään elämäämme myönteisemmin ja suhtaudumme asioihin optimistisemmin. Siksi on tärkää kiinnittää huomiota omaan ajatteluun. Kun huomaa negatiivisuuden, kriittisyyden ja pelon valtaavan mielen, kannattaa tietoisesti hyljätä ajatus ja vaihtaa sisäinen kommunikaatio rakentavampaan. Lähes kaiken voi kohdata myönteisen kautta. Useimmiten meillä itsellämme on valta valita ajatusten kohde ja se haluammeko täyttää mielemme kauniilla, rakastavilla ja ystävällisillä ajatuksilla.

Juuri nyt halusin kuvittaa tämän postauksen kukilla, koska perjantaina alkaa viikonloppu ja se on minusta usein eniten kukkia kuvaava päivä. Liila taas on lempivärini. Kaunista perjantaita!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *