Pitaleivät maukkaan tulisella Beanit-kasvistäytteellä
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Ihanaa isänpäivää! Näpyttelen läppäriä juuri matkalla miehen vanhempien luo Hämeenlinnaan. Onpa hauskaa, kun nyt syksyllä ohjelmassa on ollut ajanviettoa sukulaisten kanssa.
Minulla on todella paljon serkkuja ja viikko sitten näimme pitkästä aikaa heidänkin kanssaan. Isäni oli yksi kahdestatoista sisaruksesta, ja ravintolassa olikin aikamoinen hälinä, kun mukana oli meidän lisäksemme seuraavaa polvea eli pikkuserkkujakin.
Tänään isänpäivää vietetään tosiaan miehen perheen kanssa. Hänen molemmat sisaruksetkin tulevat perheineen, joista toinen reissaa paikalle yllätyksenä Leviltä asti.
Minusta ihanan ruoan merkitys korostuu entisestään syksyllä. Ystävien ja sukulaisten kanssa kokoonnutaan syömään yhdessä useammin ja myös koti-iltoina ruokailuista on kiva tehdä pieniä arjen juhlahetkiä.
Tämän postauksen resepti onkin ihanaa arjen herkkua parhaimmillaan. Pannulla helposti ja nopeasti paistuvat Beanit Härkäpapusuikaleet, mausteiset kasvikset ja astetta maukkaampi tsatsiki sekä tuoreet vihannekset tekevät täytetyistä pitaleivistä myös ihanan freesejä.
Blogista löytyy paljon erilaisia reseptejä Beanit Härkäpapusuikaleista ja muista herkullisista Härkis-tuotteista täältä!
Pitaleivät maukkaan tulisella Beanit-kasvistäytteellä
Ainekset (4 annosta)
- 1 pkt
- Beanit Härkäpapusuikaleita (Makuna Valkosipuli & Yrtit)
- 1
- Pieni munakoiso
- 2
- Punaista paprikaa
- 2
- Sipulia
- 2
- Chiliä
- 3
- Valkosipulinkynttä
- Pala tuoretta inkivääriä
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Suolaa ja pippuri
- Kourallinen salaatinlehtiä
- 2
- Tomaattia
- 5 cm
- Pala kurkkua
- Jogurttikastike
- 2 dl
- Turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
- 2
- Valkosipulinkynttä
- 3 cm
- Pala kurkkua
- Pieni kourallinen tuoretta minttua
- 1 tl
- Hunajaa
- Suolaa ja pippuria
Tee näin:
- Leikkaa munakoisot ohuiksi siivuiksi.
- Lämmitä oliiviöljyä pannulla ja lisää munakoisot.
- Suikaloi paprikat ja lisää ne munakoisojen kanssa paistumaan pannulle.
- Hienonna 3 valkosipulinkynttä ja chilit sekä inkivääri ja lisää pannulle.
- Leikkaa sipulit siivuiksi ja lisää muiden vihannesten joukkoon paistumaan.
- Paista noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja pehmentyneet hyvin sopivan miedolla lämmöllä. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa.
- Lisää pannulle Beanit Härkäpapusuikaleet ja paista noin 5 minuuttia astetta lämpimämmällä hellalla.
- Valmista pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista jogurttikastike: Hienonna 2 valkosipulinkynttä ja sekoita jogurtin joukkoon. Raasta kurkku ja silppua minttu hienoksi ja sekoita kastikkeeseen. Lisää vielä hunaja ja ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita kunnolla.
Vitsi miten hyvännäköisiä! Rakastan noita beanit-suikaleita, joten pitää varmaan laittaa tämä resepti testiin 🙂
https://www.lily.fi/blogit/noranatalie/
Hei Nora – Kannattaa, näistä tuli tosi helposti hirmu hyvät pitaleivät. Ihan samaa mieltä, beanitistä saa niin helposti kaikkea hyvää ja kaikki helpot reseptit on aina hyviä arjen pelastuksia.