Parhaat päivät alkavat hyvistä aamuista

Parhaat päivät alkavat hyvistä aamuista

Päivä alkaa aamusta ja vuosien mittaan olen alkanut entistä enemmän tunnustamaan aamujen merkityksen koko päivän kulussa. Nuorempana heräsin viime tipassa ja pian olin jo ulkona ovesta. Lasten ollessa pieniä aamut olivat tietysti organisoituja, että kaikki saivat varmasti aamupalat syötyä ja kaikki tarvittavat vaatekappaleet ja tavarat päivän varalle mukaansa. (Tyttäremme kävi luontopäiväkotia, jossa oltiin aina ulkona ja kovina pakkaspäivinä laskin aamulla eteisen lattialle oikeassa järjestyksessä kokoamani vaateketjun sisältävän 27 kappaletta).

Parhaat päivät alkavat hyvistä aamuista

Nykyään – aina jos mahdollista –  haluan tehdä aamusta mahdollisimman hyvän alun päivääni. Tälläkin viikolla arjen alettua jokainen aamuni on mennyt aika samaa rataa. Herätys aikaisin. Ensimmäiseksi pesen hampaat ja kasvot ja levittelen jonkun ihanan naamion tai voiteen.

Heti seuraavaksi puen päälle joogavaatteet ja lämmitän kupin kuumaa vettä, johon puristan puolikkaan sitruunan. Tallustelen lämpimän sitruunavesimukini kanssa isolle lasitetulle kuistillemme. (Siihen oli tarkoitus tehdä kaunis valkoinen lautalattia, mutta huopamatto onkin niin  täydellinen jooga-alusta sellaisenaan, ja muutenkin mukavan lämmin ja pehmeä paljaille jaloille, että se saa ehkä jäädä). Seuraavat puoli tuntia kuluu aamujoogassa. Tämän haluan tehdä ennen mitään ajatusta vaativaa toimintaa. Sitten kroppa on kunnolla hereillä ja valmiina uuteen päivään – samoin kuin mielikin, avoin ja positiivinen.

Seuraavaksi pukeudun ja haen mukillisen aamusmoothieta – jonka mieheni on yleensä hurauttanut koko perheelle samalla kun olen joogannut. Ja tallustelen taas kuistille luonnonvaloon meikkaamaan ja hörppimään smoothieni. Samalla tyhjenän vitamiinikipponi (lastaan jokaiselle aamuisin oman väriseensä kippoon päivän vitamiinit). Sitten ulos ovesta ja töihin.

Kun aloitan päiväni näin, kasvatan samalla itselleni koko päiväksi hyvän keskittymiskyvyn. Silloin koko työpäivä sujuu paljon tehokkaammin ja vielä illalla on energiaa tehdä vaikka mitä. Päivän startilla on hektisessä viikossa iso merkitys koko päivän tapahtumiin ja esim. erilaisten ongelmien käsittelyyn. Pystyn hoitamaan ne paljon selkeämmin takertumatta niihin tai pyörittelemättä niitä turhaan päässäni. Yleensäkin ongelmatilanteet vähenevät ja asiat näyttävät paljon valoisammilta selkeällä mielellä tarkasteltuina.

Myös aamiaisella on suuri merkitys. Arjen alettua ihan parasta on smoothie täynnä mustikoita, inkivääriä, superfoodeja ja kaikkea muuta hyvää energiaa.

Lomallakin arvostan tuoreutta. Hotellin aamiaisella on iso merkitys. Levante Beach Resortissa Rodoksella aamianen oli niin ponipuolinen, että todennäköisesti jokainen saa siitä  lastattua mieleisensä annoksen. Itse tulin nautiskelemaan aamiaisen sielläkin aamujoogan jälkeen ihanien maisemien äärelle. Ensin  lautaseltani löytyi yleensä munakasta, sitten kreikkalaista jogurttia (Kreikassahan oltiin) manteleilla, kanleilla ja paikallisella hunajalla maustettuna ja lopuksi vielä kuvien reilu annos tuoreita, värikkäitä hedelmiä.

Erityistä huomaavaisuutta hotelli osoitti mielestäni sillä, että ravintolan ulko-ovella oli vielä pöydässä hedelmäkoreja, joista voi napata mukaansa ranta- tai treenievääksi erilaisia hedelmiä. Moni muukin pieni ja iso asia oli tässä Apollomatkojen aktivivilomakonseptiin  kuuluvassa hotellissa mietitty huomaavaisesti ja niin että meillä lomalaisilla oli todella tervetullut ja hemmoteltu olo.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *