Nopeita grillivihanneksia ja chili hilloketta

Grilliruokien lisukkeetNopeita grillivihanneksia ja chili hilloketta

Nyt kun nämä valoisat kesäillat ovat viimein täällä,  niistä pitää ottaa kaikki irti. Sitä olen yrittänyt. En edes muista, koska olisin viimeksi katsonut Netflixiä tai muutenkaan viettänyt ylimääräistä aikaa sisällä. Sen voi säästää syksymmällekin.

Elämme grillikauden parasta aikaa ja on aika kaivella taas grillausinspiraatiot ja -vinkit esille. Jos kaipaat niitä esim. katkarapuihin, marinadeihin, varhaiskaaliin tai vegehampparehin, kannatta kurkata tänne.

Eilen töiden jälkeen kävelin suoraan Herkkuun ostamaan kassillisen tuoreita kasviksia ja grillilisukkeita, lähtiessämme viettämään iltaa veljeni perheen takapihalle. Aurinko ei suosinutkaan, eli grillituoksujen nuuhkimisen jälkeen siirryimme sisälle syömään. Tajusin, että kokemukseni grilliruoan syömisestä sisätiloissa on lähes olematonta, mutta yllättäen herkut maistuvat ihan yhtä hyviltä maalattujen seinien sisällä.

Terassikalusteet

Aina oppii uutta, kuten pari näppärää ja helppoa grillilisuketta, joista tässä vinkit teillekin. Veljeni grillasi kalaa, lihaa, raaamakkaraa, kanaa ja grillijuustoa (huh, ei ihme, että vasta on täynnä vieläkin).

Niiden kaikkien lisukkeeksi sopi todella hyvin grillivihannekset, enkä tosiaan olisi tietämättäni arvannut, että ne sulahtivat grillille suoraan Raibown Grillatut vihannekset marinadissa-pussista. Superhyvä ja nopeasti valmistuva lisuke.

Miniviljapatonkia KoskenlaskijallaKoskenlaskijasiivuja ja basilikanlehtiä patongilla.KuistiPestosalaattiVihannessalaattia ja aurinkokuivattuja tomatteja nopealla pestokastikkeella, joka syntyy sekoittamalla puolet valmispestoa ja puolet olliiviöljyä.

Chili hillokeValmis chilihilloke oli sopivan ytyä ja minulle ihan uusi tuttavuus. Eikä, ihme, sen chilipitoisuus on 70%. Se sopii minusta parhaiten grillatun juuston, kanan ja kasvisten kanssa. Sitä saa kuulemma yleisesti kaupoista.

MozzarellasalaattiMozzarellasalaatti kuuluu niihin ikusuosikkeihini, joihin en koskaan kyllästy. Söin yhden kokonaisen talven lähes jokaisen arkipäivän lounaaksi lautasellisen mozzreallaa, tomaattia, avokadoja, basilikaa ja oliiviöljyä. Talven jälkeen vielä tuntui siltä, että olisin voinut jatkaa samalla kombolla monta seuraavaakin vuotta.

Ändy, perheen uusi tulokas, reilu puolivuotias terhakas staffi, oli illan tähti. Ändy rakastaa kaikkia ja osaa ottaa yleisönsä. Jossain vaiheessa kun se häädettiin pyörimästä ruokapöydän ympäriltä, se sulkeutui hetkeksi omaan rauhaansa ja käänsi meille selkänsä mielenosoituksellisesti, mutta pian meno ja  taas jatkui ja rakkaudenosoituksia sateli. Oi ihana Ändy!

treeni-ja-ravinto proteiini reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *