Nopea ja maukas vihannesmuurikka Härkiksellä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Nopea ja maukas vihannesmuurikka Härkiksellä

Saaristossa on nautittu hellepäivistä. Parasta on kerätä viltti, hedelmiä ja vettä kassiin ja etsiä ihana kalliopoukama retkikohteeksi. Aaltojen liplatuksesta nautiskelua jaksaisi päivät pitkät, niin kuin oikeastaan näillä keleillä täällä teemmekin. Tänään keräsimme retkikassin veneeseen ja kävimme island hopping-kierroksella parissa lähisaaressa.

Kesälomalla nukutaan myöhempään ja myöhäiset runsaat aamupalat ovat oikeastaan hitaita brunsseja. Helteisen päivän lounaaksi sopii parhaiten jotakin raikasta ja kevyttä. Illalla grillataan paljon vihanneksia ja jotakin proteiinia, kuten aamulla verkoilta nostettua tuoretta kalaa.

KasviksetPorkkana

Lähivuosina ehdottomasti lempparimökkiruokien joukkoon on noussut muurikalla tehdyt vihannekset creme fraichella. Mieheni siskon perhe on tuonut saariston kesiin tämän helpon ja todella herkullisen ruoan. Vihannekset maustuvat muurikassa ja lopuksi lisätään pehmeä creme fraiche, joka maustaa ruoan juuri sopivasti. Tupla-annoskin creme fraichea toimii hyvin, jos haluaa mausteisen kastikkeen ruokaan.

Muurikkavihannekset creme fraichella toimii todella hyvin lisukkeena, mutta niin myös pääruokana. Täyttävä ja protskupitoinen Härkis imee maut itseensä ja sopii täydellisesti muurikkaruokaan. Härkis tarvitsee vain lämmittää, mutta se kestää myös paistamisen. Härkiksen voi siis käytännössä lisätä muurikkaruokaan misää tahansa kokkausvaiheessa.

Lisää ihania reseptejä Härkiksestä ja muista härkäpaputuotteista löydät täältä.

MuurikkaHärkis

Nopea ja maukas vihannesmuurikka Härkiksellä

Ainekset (6 annosta)

1 pkt
HÄRKIS® Originalia
3
Kesäkurpitsaa
2
Paprikaa
1/4
Kukkakaalia
2
Kevätsipulia varsineen
2
Porkkanaa suikaloituna tai raastettuna
400 g
Ranskankermaa
Suolaa ja pippuria
2 rkl
Voita
3 rkl
Oliiviöljyä
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Pilko paprikat, kesäkurpitsat, kevätsipulit sekä kukkakaali ja suikaloi porkkanat.
  2. Lisää muurikkapannulle voi ja oliiviöljyä.
  3. Kaada pannulle paprikat ja kukkakaalit.
  4. Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja kevätsipuli muutaman minuutin jälkeen.
  5. Paista noin 10 minuuttia ja lisää porkkanat sekä HÄRKIS®.
  6. Lisää muutaman minuutin jälkeen creme fraiche.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja paista vielä pari minuuttia.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *