TÄLLAISEEN TUOKSUVAAN JA VÄRIKKÄÄSEEN PARATIISIIN tupsahdin kiireisen työpäivän jälkeen viime keskiviikkona. Keskelle auringonpaistetta, herkullisia värejä ja herkkiä tuoksuja. Kontrasti oli tosiaankin aikamoinen toimistopäivän päätteeksi.
Innostuin jo ideasta, kun sain kutsun
Rajamäen ja
GreenCaren salaisen keittiön sadonkorjuujuhlaan. Eikä osallistumisen kynnystä nostanut ollenkaan se, että paikka oli Arabianrannan toimistoani toisella puolella Hämeentietä sijaitseva viehättävä
Annala, johon olen halunnut tutustua paremmin jo pidemmän aikaa.
Ilta alkoi kiertelemällä ihastuttavissa Hyötykasviyhdistyksen teemapuutarhoissa ja keräilemällä illan aikana rakentuvaa ateriaa varten yrttejä ja
syötäviä kukkia. Puutarhakasvien saloista meille muille kertoivat Maria
Kanelia ja kardemummaa– blogista sekä Kati
100% outdoor -blogista.
Samalla selvisi, että todella monet ihan yleiset puutarhakukat ovat tosiaan syötäviä, usein herkullisen ja jännittävän makuisiakin. Tosin aika usein se paras syötävä versio on jalostettu ihan siihen tarkoitukseen. Anjala onkin yksi parhaista paikoista hankkia Hyötykasviyhdistyksen myymiä laadukkaita siemeniä.
Ihana uusi tuttavuus oli suklaaminttu – juu, se on tosiaankin luonnon oma After Eight. Krassi maistui minusta sinappiselle kaalille. Yrteillä ja kasveilla saa ateriaan monipuolisesti kaikkia tarvittavia makuja, makeaa, hapanta, karvasta ja suolaista.
Kukilla on monta tehtävää kasvimaalla. Paitsi että kaikki näissäkin kuvissa koreilevat kaunottaret ovat syötäviä, niillä on tärkeä tehtävänsä pölytyksessä, oikeiden hyönteisten houkuttelijana ja toisaalta väärien karkottajana. Aika monimutkaiset touhut tuolla kasvimaalla on siis käynnissä kaiken kauniin seassa ; )
Peukunnosto berneriläisille, Rajamäen ja GoGreenin ihanille naisille harkituista, kekseliäistä ja rennoista tapahtumajärjestelyistä. Samoin kuin Teresa Välimäelle kiinnostavan ja herkullisen illallisen suunnittelusta ja toteutuksesta. Esimauksi siitä ja tervetuliaisiksi saimme käteen raikkaat Vadelmashrub-drinksut ja jalkaan siniset Hait ; ) Drinksun sisältämää etikkaa opittiin illan aikana hyödyntämään yllättävissä yhdistelmissä ja minulle tuli ihan uutena tietona sekin, miten monenlaisia etikoista yleensäkin on saatavilla.
Ruokapuolesta lisää vielä uudessa postauksessa. Nautitaan edelleen auringosta!!