Miksi?!? 12 ihmettelyn aihetta Miamin lennolta

Miksi?!? 12 ihmettelyn aihetta Miamin lennolta

Väsyneissä, mutta sitäkin innostuneemmissa tunnelmissa on laskeuduttu Miamiin. Nyt ajelemme jo vuokratussa Cadillacissa Miamista kohti Floridan länsirannikkoa, Punta Gordaa. Viime hetkellä päätimme autovuokraamon henkilön markkinointipuheen ja tarjouksen perusteella vielä nostaa ennakolta varatun vuokra-automme tasoa, koska esim. hyvä navigaattori on täällä liikenteessä tosi iso apu.

Nyt ajellaan tikkusuoraa moottoritietä ja ympärillä aukeaa pehmeässä auringonlaskussa Evergladesin kansallispuiston ihan käsittämättömän suuri suoalue. Se on kuuluisa myös alligaattoreistaan, mutta ei niitä ainakaan täältä auton ikkunoista näe.

Olen asunut aikoinaan Teksasissa pari vuotta ja jälleen kerran nämä Floridan aukeat maastot pehmeässä valossa muistuttavat todella paljon sikäläisiä preerioita. Parisataa mailia vielä ajellaan ja päädytään Punta Gordaan, fiilis on jo kuin kotiin tulisi sen jäleen, kun viime talvena vietimme neljä viikkoa samoissa maisemissa (postaukset Floridasta täällä).

Blogeissa on kiertänyt viime aikoina hauskoja Miksi-postauksia. Päätettiin heittää taas oma kortemme kekoon ja luetella äsken lentokoneessa Juliaanan kanssa väsyneenä mieleemme tulevia ihmettelyn aiheita lennolta.

Miksi?!? 12 ihmettelyn aihetta Miamin lennolta

Miksi lentokoneet pestään ennen lähtöä?

Miksi koko lennon ajan koneessa oli niin kylmä?

Miksi muovimukeja jaetaan joka kerta, kun vettä tarjoillaan? Eikö mukit voisi säilyttää ja niihin kaataa vettä koko lennon ajan.

Miksi lentokoneissa ei ole pientä nurkkausta venyttelylle? (Tosin tällä kertaa sellainen löytyi sattumalta peränurkasta oman paikan vierestä)

Miksi lentokoneet ovat melkein aina valkoisia?

Miksi koneiden ruoka-annos on niin vaikeasti avattavassa paketissa?

Miksi jokainen pilvi on aina erilainen?

Miksi lennoilla ei esitetä oikeaa informaatiota esim. polttoaineen kulutuksesta? Realistinen tieto olisi hyödyllistä ja tärkeää.

Miksi kapteeni ei juurikaan kerro lennosta? Aikaa olisi ja monta kiinnostavaa korvaparia matkustamossa. Kerran olin lennolla, jossa ilmakuoppien aikana kapteeni höpötteli leppoisasti ja kertoi informoivasti, mistä ilmakuopat syntyvät ja miten ne ovat yhtä yleisiä ja tavallisia kuin aallot meressä. Se oli kiinnostavaa tietoa kaikille ja varmasti rauhoittavaa myös lentämistä jännittäville.

Miksi kaikilla tuhansilla lennoilla on samat jutut vuosikymmenestä toiseen? Henkilökunta pukeutuu  samantyylisiin univormuihin, esittelee samalla tavalla turvallisuusohjeet, jakaa samassa aikataulussa samalla tavalla pakatut samantyyppiset ateriat ja kerää ne taas samalla tavalla pois.

Miksi koneissa istutaan aina tuoleissa peräkkäin? Eikö osaan konetta voisi tehdä päällekkäisiä makoiluputkia.

Miksi leffat näyttävät ja tuntuvat lentokoneessa vielä paremmilta kuin kotona? (Näin viimein Mamma Mia Here we go again-leffan ja liikutuin kyyneliin asti vaikka kuinka monta kertaa)

Seuraavaksi on muuten tulossa joulustelua. Keräsimme muutamia helppoja, auttavia, luontoystävällisiä, kukkaroystävällisiä ym. lahjavinkkejä. Floridan menoa voi seurata IG-storyn puolella.

Kommentit (6)
 1. Pirkko / Meriharakka.net
  15.12.2018, 16:45

  Ei niitä koneita pestä – ne suihkutetaan jäänestoaineella! Jos ei suihkutettaisi, niin putoaisivat alas taivaalta! Monta konetta on maailmassa jäätymisen takia pudonnut ennen kuin asiaan on osattu alkaa suhtautua riittävän vakavasti.

  1. inspirations
   4.1.2019, 01:23

   Siinä onkin järkeä. Sinänsi kiinnnostava ja hyödyllinen tieto, kiitos sen jakamisesta. Tuon voisi joskus vaikka kuuluttaa koneessakin. Joskus muistan, että siellä on mainittu, että pesutoimenpiteiden jälkeen, pääsemme lähtemään, eli vähän harhaanjohtavaa tietoa, jos haluaa kirjaimellisesti ottaa.

 2. Lentokoneet ovat valkoisia, koska muut värit haalistuvat herkemmin uv-säteilyssä. Valkoinen ei ime myöskään niin paljon lämpöä 🙂

  1. inspirations
   4.1.2019, 01:27

   Hei Johanna! Tuossa onkin hyvät ja loogiset selitykset valkoisiin koneisiin. Juuri katselin jonkin yhtiön sinisiä koneita, jotka eivät myöskään erottuneet niin hyvin. Eli varmasti tuo valkoinen on tosiaan loppuun asti harkittu ja hyväksi todettu, kuten toistuvat värit liikenteessä yleensäkin. Jokin aika sitten opin myös, että VR.n junien ovet ovat sisältä vaaleanpunaisia, koska se on näkövammaisille ja värisokeille yleensä kaikkein helpoiten erottuva väri. Kiitos kommentistasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *