Mikä ihana aamu! Ayurveda rytmi aloittaa päivän aikaisin

Mikä ihana aamu! Ayurveda rytmi aloittaa päivän aikaisin

merenranta

Koivu

Herään aamulla aikaisin auringon juuri noustua. Pienen joogan jälkeen tekee mieli raikkaaseen ulkoilmaan heti aamulla. Nyt on kaunis ilma ja mietin, että kesäloman aamuissakin on parasta se, kun päivä alkaa ulkoilmassa. Teen valmiiksi pikaiset eväät, hedelmäpaloja, mozzarellaa ja pähkinöitä kulhoihin ja lämmintä teetä termariin.

Pian mieskin herää, juo joka-aamuisen pakollisen kahvikuppinsa ja suostuu ehdotukseeni, että lähdetään heti ulos ihailemaan heräävää luontoa.

Pakkaamme eväät reppuun ja kävelemme käsi kädessä rantaa kohti. Ketään muita ei ole vielä liikkeellä, ei edes ensimmäisiä koirien ulkoiluttajia. Kuin olisimme varanneet koko kullanvärisessä aamuvalossa kylpevän kaupungin itsellemme.

Kävelemme puiston halki hiekkatielle, joka menee kasvimaapalstojen keskeltä. Ihailen ja kuvaan maasta työntyviä sipulinvarsia, raparpereja, narsisseja, helmihyasintteja ja muita alkukesän täydessä loistossaan olevia kukkia. Pysähdymme ihailemaan nuorten jänisten leikkiä. Ne vilistivät ja hyppivät ympäri palstoja ja hiekkarantaa. Ne ymmärtävät nauttia tästä kaikesta joka aamu.

Ranta on siivottu jo kesäkuntoon ja sinne on tuotu uusi puinen pöytä ja penkit. Istahdamme alas ja syömme hitaasti nautiskellen eväät. Aurinko nousee vastarannalta. Ilma on miellyttävän raikas. Avaamme suumme suuriksi ja haukkaamme raikasta ilmaa keuhkot täyteen. Niin teemme aina veneessä saarimatkallakin.

Kauempana meressä ui joutsenpari. Pari hanhea tepastelee rannalla ja päätyy veteen aamupesulle. Tekisi mieli käydä itsekin pulahtamassa, mutta pyyhe ja uikkarit jäivät kotiin.

pöytä rannalla

eväät

happy me tee

varikset

Pian kävelemme takaisin kotiin. Olo on virkistynyt ja onnellinen, täynnä auringonvaloa. Vaikka mies lähtee kohta töihin, saa aamiainen merenrannalla aamupäivän tuntumaan rennolta, kuin vapaapäivältä tai lomahtkeltä. Suomi on kaunis maa ja Helsinki upea kaupunki. Luonto on kevätaamuisin parhaimmillaan. Toteamme, että näin pitäisi tehdä useammin. Lähteä ulos heti aamulla ja ihmetellä uuden päivän alkua.

Mikä ihana aamu! Ayurveda rytmi aloittaa päivän aikaisin

Vaikka mielessäni ei ollutkaan Ayurveda-ajattelu, kun ehdotin kävelyä ranta-aamiaiselle, oli se silti hyvin Ayurvedista toimintaa. Näin olen huomannut joogafilosofian ja Ayurvedan toimivankin. Kun kuuntelee itseään, alkaa automaattisesti kaipaamaan elämään lisää hyvinvointia tuottavia asioita.

Ayurvedankin mukaan päivä on parasta aloittaa aikaisella heräämisellä. Se lisää sattvaa, joka on tasapainotila, jossa keho ja mieli ovat harmoniassa keskenään ja ympäristön kanssa. Tasapaivoinen mieli on rauhallinen, rakastava ja toisia kunnioittava. Terveys on kehon, mielen ja sielun kokonaisuus. Ulkoilmaan lähtö aamulla vahvistaa luontoyhteyttä ja virkeyttä.

Suosittelen kokeilemaan <3 Onko sinulla hyviä tapoja rikkoa normaaleja aamurutiineja ja aloittaa päivä paremmin?

Ayurveda-kirjoituksista on tullut suosittuja. Lisäsin siksi Ayurveda-kategorian tuonne yläosassa oleviin luokkiin, hyvinvoinnin alle. Jos aihe kiinnostelee, niin sieltä pääsee nyt ja jatkossa lukemaan lisää.

kartano

puisto

kasvimaa

kukkapelto

raparperit

hanhet

helmiyasintit

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *