Mausteiset vihannekset ja hampurilaispihvit fetalla – helppo keto lounas

Mausteiset vihannekset ja hampurilaispihvit fetalla

Usein parhaat annokset syntyvät yllättäen uusia makuyhdistelmiä kokeillen ja jääkaapin sisältöä tutkien. Mausteiset vihannekset ja hampurilaispihvit fetalla on yksi hyvä esimerkki sellaisesta. Jääkaapin sisältö veteli viimeisillään. Edelliseltä päivältä oli jäänyt pieni annos uunivihanneksia – bataattia, munakoisoa ja herkkusieniä valkosipulilla ja chilillä ja illalliselta muutama uunifetaparsa. Alahyllyllä oli pari punasipulia ja pari tosi kypsää tomaattia ja puolikas feta.

Pakkasesta löytyi 100 % naudanlihasta valmistetut hampurilaispihvit. Kesällä parasta on aina pihalla kasvavat yrtti-istutukset, joita  voi käyttää ruokaan kuin ruokaan. Monesta ruokakaupasta löytyy laadukkaista raaka-aineista valmistettuja hampurilaispihvejä pakasteesta. Ne ovat usein hyviä arjen pelastajia, kun kiireisimpinä päivinä kokkaamiselle jää vain vähän aikaa. Esimerkiksi keto hampurilaisen saa koottua hetkessä mausta ja terveydestä tinkimättä.

Näistä aineksista syntyi helposti herkullinen ja maukas keto lounas. Bataatin voi hyvin  myös vaihtaa johonkin vähemmän hiilihydraatteja sisältävään ruoka-aineeseen, kuten kukkakaaliin, kesäkurpitsaan tai maa-artisokkaan.

Blogista löytyy lukuisia keto- ja vhh-reseptejä – katso osa tästä!

helppo keto lounas

Mausteiset vihannekset ja hampurilaispihvit fetalla

Ainekset (2 annosta)

2
Hampurilaispihviä (Valmiit 100 % lihasta valmistetut tai itse jauhelihasta paistetut)
100 g
Fetaa
1
Iso tomaatti
2
Pientä punasipulia
6
Vihreää parsaa
Uunivihanneksia edelliseltä päivältä (Voit myös valmistaa samalla kokkauskerralla, esimerkiksi maa-artisokkaa, munakoisoa, herkkusieniä ja valkosipulia ja chiliä)
Paljon yrttejä (Esimerkiksi rosmariinia, timjamia ja basilikaa)
20 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Annoksen helppouden luo aiemmin valmistetut uunivihannekset ja uunifetaparsa. Voit kuitenkin hyvin valmistaa ne samalla kerralla: Kuutioi esimerkiksi 150 g maa-artisokkaa, puolikas munakoiso, 200 g herkkusieniä ja hienonna valkosipuli ja chili. Lisää ainekset uuninpellille, kaada päälle reilusti oliivilöljyä ja loraus balsamicoa sekä hunajaa. Lisää silputut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Uunifetaparsan resepti puolestaan  löytyy Liemessä-blogista.
  2. Jos edellä mainitut löytyvät jääkaapista aiemmin valmistettuina, hyppää suoraan 2. kohtaan: Kypsytä hampurilaispihvit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Siivuta punasipulit ja kypsytä pannulla oliiviöljyssä noin 7 minuuttia.
  4. Siivuta tomaatti ja lisää punasipuleiden kanssa pannulle.
  5. Lisää yrttejä ja 2 hienonnettua valkosipulinkynttä.
  6. Paista vielä noin 5 minuuttia.
  7. Jos käytät jääkaapista löytyviä uunivihanneksia, lämmitä ne pannulla.
  8. Leikkaa feta siivuiksi.
  9. Kokoa annokseen hampurilaispihvi ja sen päälle fetasiivut, tomaatit ja punasipuli ja lisää lautasille uunivihannekset sekä muutama parsa.
  10. Nauti!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *