Maukas Kapris-munakoiso salaatti tuoksuu kesälle ja Välimeren ruoalle

Maukas Kapris-munakoiso salaatti

Maukas Kapris-munakoiso salaatti sopii hyvin lounaaksi tai alkusalaatiksi. Tässä salaatissa tuoksuu ja maistuu kesä ja Välimeri. Tämä on oikeastaan variaatio perinteisestä Nizzan salaatista ja etikkamaustetuista mummonkurkuista.

Maukas Kapris-munakoiso salaatti

1/ paahdettua munakoisoa

500 g keitettyjä uusia perunoita

1 dl ruohosipulisilppua

1 dl persiljasilppua

1 dl tillisilppua

1 purkki isoja kapriksia

Kastike

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl omenaviiniertikkaa

4 tl sinappia

1/2 sitruunan mehu

1 tl hunajaa

vastarouhittua mustapippuria ja suolaa

  1. Leikkaa munakoisot siivuiksi ja paloittele siivut 2-4 osaan. Laita ne uunipellille ja sivele oliiviöljyllä ja ripottele suolaa. Paista keskitasossa 200 asteisessa uunisaa kunnes ne rypistyvät, n. 30 min. Anna jäähtyä.
  2. Pese, keitä ja jäähdytä perunat tai käytä edelliseltä ruokailulta jääneitä pieniä kypsiä perunoita. Puolita, jos eivät ole ihan pieniä.
  3. Sekoita kaikki kasvikset keskenään.
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään, mausta ja lisää tarvittaessa makeaa (hunaja), hapanta (sitruuna) makua tai suolaa ja valuta salaatille.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *