Maukas Kapris-munakoiso salaatti tuoksuu kesälle ja Välimeren ruoalle
Maukas Kapris-munakoiso salaatti sopii hyvin lounaaksi tai alkusalaatiksi. Tässä salaatissa tuoksuu ja maistuu kesä ja Välimeri. Tämä on oikeastaan variaatio perinteisestä Nizzan salaatista ja etikkamaustetuista mummonkurkuista.
Maukas Kapris-munakoiso salaatti
1/ paahdettua munakoisoa
500 g keitettyjä uusia perunoita
1 dl ruohosipulisilppua
1 dl persiljasilppua
1 dl tillisilppua
1 purkki isoja kapriksia
Kastike
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl omenaviiniertikkaa
4 tl sinappia
1/2 sitruunan mehu
1 tl hunajaa
vastarouhittua mustapippuria ja suolaa
- Leikkaa munakoisot siivuiksi ja paloittele siivut 2-4 osaan. Laita ne uunipellille ja sivele oliiviöljyllä ja ripottele suolaa. Paista keskitasossa 200 asteisessa uunisaa kunnes ne rypistyvät, n. 30 min. Anna jäähtyä.
- Pese, keitä ja jäähdytä perunat tai käytä edelliseltä ruokailulta jääneitä pieniä kypsiä perunoita. Puolita, jos eivät ole ihan pieniä.
- Sekoita kaikki kasvikset keskenään.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään, mausta ja lisää tarvittaessa makeaa (hunaja), hapanta (sitruuna) makua tai suolaa ja valuta salaatille.