Marinoidut oliivit tapas-naposteluun tai grilliruoan kylkeen

Marinoidut oliivit tapas-naposteluun tai grilliruokaan

Marinoidut oliivit kuuluu kesään ja sopivat moneen. Ne ovat herkullista pientä sormiruokaa sellaisenaan viinilasillisen kanssa nautittavia tapaksia espanjalaiseen tyyliin, ruokahalua herättäviä antipastoja italialaiseen tapaan tai grilliruoan kylkiäisiä tai salaattilisukkeita suomalaisittain.

Marinoidut oliivit

n. 350 g vihreitä ja mustia oliiveja

1 sitruuna

2 valkosipulin kynttä

puolikas punainen chili

2 tl kuivattua timjamia

kourallinen tuoretta persiljaa

1 dl oliiviöljyä

2 tl juoksevaa hunajaa

merisuolaa ja pippuria myllyistä

  1. Valuta oliivit hyvin.
  2. Valmistele ja sekoita keskenään marinadin aineet:
  3. Pese sitruuna hyvin. Raasta sen kuori ja purista mehu.
  4. Purista valkosipulin kynnet tai hienonna ne terävällä veitsellä.
  5. Huuhtele ja hienonna chili.
  6. Kourallinen tuoretta persiljaa (tai timjamia).
  7. Laita oliivit kulhoon ja sekoita marindani niihin tasaisesti.
  8. Sekoita kelmulla ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunti.

Lisää ideoita grillaukseen löydät täältä. 

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *