Marinoidut oliivit tapas-naposteluun tai grilliruoan kylkeen
Marinoidut oliivit kuuluu kesään ja sopivat moneen. Ne ovat herkullista pientä sormiruokaa sellaisenaan viinilasillisen kanssa nautittavia tapaksia espanjalaiseen tyyliin, ruokahalua herättäviä antipastoja italialaiseen tapaan tai grilliruoan kylkiäisiä tai salaattilisukkeita suomalaisittain.
Marinoidut oliivit
n. 350 g vihreitä ja mustia oliiveja
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
puolikas punainen chili
2 tl kuivattua timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa
1 dl oliiviöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
merisuolaa ja pippuria myllyistä
- Valuta oliivit hyvin.
- Valmistele ja sekoita keskenään marinadin aineet:
- Pese sitruuna hyvin. Raasta sen kuori ja purista mehu.
- Purista valkosipulin kynnet tai hienonna ne terävällä veitsellä.
- Huuhtele ja hienonna chili.
- Kourallinen tuoretta persiljaa (tai timjamia).
- Laita oliivit kulhoon ja sekoita marindani niihin tasaisesti.
- Sekoita kelmulla ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunti.
Lisää ideoita grillaukseen löydät täältä.