Marinoideut munakoisot tapas-pöytään tai lisukkeeksi
Munakoisosiivuista saa öljyämällä ja maustamalla helposti ihania tapas-herkkuja sellaisenaan, salaattiaineita tai lisukkeita, jotka sopivat hyvin melkein minkä tahansa proteiinin kanssa. Munakoisosiivut maistuvat yhtä hyvin kylminä kuin lämpiminäkin.
Katso myös resepti munakoisosiivuista kuorrutuksella täällä.
Marinoideut munakoisot
1 munakoiso
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Marinadiin:
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 sitruunan mehu
seesaminsiemeniä
- Viipaloi munakoisot noin sentin siivuiksi.
- Ripottele siivuille suolaa ja anna “hikoilla” noin vartti.
- Pyyhi irronnut neste pois talouspaperilla.
- Asete siivut pellille leivinarkille.
- Hiero siivujen pinnoille oliiviöljyä.
- Kypsennä munakoisoja 200 asteisessa uunissa molemmilta puolilta n. 20 min.
- Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
- Laita munakoisosiivut isoon astiaan ja valele ne hyvin marinadilla.
- Peitä kelmulla ja anna maustua tunti ennen tarjoilua.