Marinoideut munakoisot tapas-pöytään tai lisukkeeksi

Marinoideut munakoisot

Munakoisosiivuista saa öljyämällä ja maustamalla helposti ihania tapas-herkkuja sellaisenaan, salaattiaineita tai lisukkeita, jotka sopivat hyvin melkein minkä tahansa proteiinin kanssa. Munakoisosiivut maistuvat yhtä hyvin kylminä kuin lämpiminäkin.

Katso myös resepti munakoisosiivuista kuorrutuksella täällä.

Marinoideut munakoisot

1 munakoiso

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä

Marinadiin:

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl chilijauhetta

2 hienonnettua valkosipulin kynttä

1 sitruunan mehu

seesaminsiemeniä

  1. Viipaloi munakoisot noin sentin siivuiksi.
  2. Ripottele siivuille suolaa ja anna “hikoilla” noin vartti.
  3. Pyyhi irronnut neste pois talouspaperilla.
  4. Asete siivut pellille leivinarkille.
  5. Hiero siivujen pinnoille oliiviöljyä.
  6. Kypsennä munakoisoja 200 asteisessa uunissa molemmilta puolilta n. 20 min.
  7. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  8. Laita munakoisosiivut isoon astiaan ja valele ne hyvin marinadilla.
  9. Peitä kelmulla ja anna maustua tunti ennen tarjoilua.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *