Marinadi grillatuille (tai paistetuille) jättikatkaravuille
Kerroin joulupostauksessani, että teimme jouluruoat yhdistelmänä suomalaisia perinteisiä ruokia floridalaisella twistillä. Kalapöytään grillasimme graavilohen ja sinappisillin kaveriksi jättikatkarapuja. Samaa marinadia voi hyvin käyttää katkaravuille myös silloin, kun ne paistaa pannulla. Talviseen Suomeenkin voi hyvin loihtia vaikka hedelmäisen salaatin llimemarnoiduilla jättikatkaravuilla.
Marinadi grillatuille (tai paistetuille) jättikatkaravuille
500 g pakasterapuja
3 dl oliiviöljyä
2 tl inkivääriä
1 rkl hunajaa
hieman suolaa ja mustapippuria
1 limen mehu
- Sekoita marinadin aineet kesknään
- Pujota katkaravut grillivartaisiin ja aseta vartaat lautasella
- Levitä marinadi ravuilla ja anna niiden maustua n. 15 min.
- Grillaa vartaita molemmilta puolilta kovalla lämmöllä n. 6 min.
Jos käytät kuorellisia katkarapuja, irrota niistä ensin kuori käsi. Jätä päihin häntä, josta on kätevää pitää ravusta kiinni sitä syödessä.