Mansikoikta ja suklaavaahtoa laskiaisherkuksi

Ei tullut tästä laskiaissunnuntaista ihan pulkkamäkikelpoista. Raittiista ilmasta ollaan saatu nauttia, mutta maisema on jo kovin keväinen. Eilen Kaivohuoneella juhlatunnelmissa muistelimme, kuinka aikoinaan käytiin lasten kanssa laskiaismäessä viereisellä Tähtitorninmäellä. Nyt maa oli jo vehreä. 
Eikös keväisempään laskiaiseen sovi hyvin kermavaahtoisten laskiaispullienkin korvaaminen raikkaammiilla versioilla? Tuoreita mansikoita ja ohuita ananassiivuja on ihana dipata pehmeässä suklaakermavaahdossa. 
Tummasta vähähiilarisesta Stevia-suklaasta tuli aivan täydellinen vaahto. Maistoin sitä ensin itse ja välitön reaktio oli leveä hymy – ja ihan saman ilmeen tämä nami sai muidenkin kasvoille. Se oli jotenkin yllättävänkin hyvää, pehmeää ja – vain niiiin ihanaa. 

Tämän sarjan Stevia-suklaata saa muissakin mauissa, mutta nimenomaan tummasta tuli täydellinen yhdistelmä kerman kanssa.

Kerma vaahdotetaan kunnolla. Sukaa sulatetaan kattilan pohjalla. Samalla  sekaan kannattaa lurauttaa hieman kermaa.  Sitten suklaata vähän jäähdytetään, ettei se latista kermavaahtoa –  ja sekoitetaan varovaisesti nostellen kermavaahdon sekaan. Vaahto on kaunistakin, kun kun suklaata ei sekoita liikaa. 

Mansikat ja ananakset sopivat ihanasti vaahdon kanssa. Muutakin voi tietenkin dippailla. Myös melonipaloista voisi tulla raikkaita ja herkullisia, samoin vaikka persikkasuikaleista. Vähiten hiilareita on mansikoissa ja marjoissa. 

VHH-suklaakermavaahto, max 5 g hh/annos

2 dl kermaa
1 levy Stevia-suklaata

Lisäksi tuoteita marjoja ja hedelmiä
Mansioissa on vain alle 10 g hh 100 grammassa. Pieni lautasellinen mansikoita, ohuita ananassivuja ja reilusti suklaavaahtoa sisältää alle 25 g hh.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *