Maapallomaanantai: Näin löydät helposti kaikki kivat aineettomat lahjat

 Maapallomaanantai: Näin löydät helposti kaikki kivat aineettomat lahjat

*English text at the end

Maapallomaanantai: Näin löydät helposti kaikki kivat aineettomat lahjat

Kiitos kivoista palautteistanne viime Maapallomaanantain joululahjaideoihin erilaisista vinkeistä jakaa joulumieltä auttamalla muita. Nyt joulu on jo nurkan takana, mikä usein tietää myös viime hetken lahjanhankintastressin kasvamista. Siksi vinkkaan vielä superkivasta palvelusta ja sieltä poimimistani aineettomien lahjojen ideoista.

Joulutunnelma

Tavaroita paremmat lahjavinkit: Annajotainmuuta.fi

HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut on tehnyt tosi hyvän hakukoneen erilaisille elämyslahjoille sivustolle Annajotainmuuta.fi

Lahjan ostaminen tuottaa usein harmaita hiuksia, varsinkin kiireessä tai viime hetkellä. Monilla on tavaraa jo ennestäänkin ihan liikaa. Aineettomien lahjojen antaminen myös vähentää jätteen määrää ja on samalla lahja ympäristölle. Sivustolta löytyy ihan mahtavan upeita vinkkejä lahjoihin, jotka voivat olla vaikka palveluita, elämyksiä, hyvää mieltä ja aikaa.  

Minusta sivusto on toteutettu todella hyväksi, kekseliääksi ja tarpeelliseksi palveluksi. Lahjalistan voi ensin halutessaan rajata kategorioista: Apua arkeen / Hemmottelu ja aikaa / LIikkeelle! / Kulttuuria ja kursseja / Yhteistä hyvää. Myös lahjan saajan ikäluokan ja juhlan voi rajata kriteereiksi ja järjestää kaikki lahjat aakkosjärjestykseen. 

Monen sivuston lahjan voi ostaa tai toteuttaa itse ja napata vain sivustolta valmiin lahjakortin. Lahjoja löytyy takuulla ihan jokaiselle sopivaksi. Tässä muutamia poimimiani esimerkkejä:

 • Parhaita voivat olla konkreettiset ja hyödylliset ideat, vaikkapa auton peräkärryn lainaus, renkaiden vaihto tai pesu, lastenhoito, askarteluhetki tai  muuttoapu 
 • Digitaaliset ovat myös kivoja; vaikka digitaalinen peli, lehti tai kuvakirja
 • Tai tekeminen – vaikka festariretki tai golfkierros, metsäretki, kotikonsertti, kisakatsomo, hemmoteluilta, hieronta, jalkahoito, akupunktiohoito tai peli-ilta
 • Tai sitten iso apu, kuten gradun oikoluku, erityistaidon opetus, julkisen liikenten lippu, kodin kierrätyspisteen toteuttaminen, kaupassakäynti tai itse kerätyt marjat 
 • Tai hyödyllisiä ja tarpeellisia täsmälahjoja: Oman harrastuksen maksu, kielikurssi tai juhlakampaus
 • Myös yllättäviä ja kivoja: aamiainen vuoteeseen, itse tehtyä taidetta, herkkua hävikistä tai aikaa

Tässä oli vain muutamia esimerkkejä. Oikeasti ihan kaikkea tosi kivaa ja hyödyllistä löytyy valmiiksi ideoituna. Ja jos jotain ei löydy, sitä voi itse ehdottaa.

Joulukuusi

Muulloinkin kuin jouluna

Annajotainmuuta.fi palvelun lahjavinkit ovat aina hyödynnettävissä. Kannattaa laittaa osoite kirjanmerkkeihin ja klikata sieltä ideoita muulloinkin kuin jouluna. Hakukoneesta löytyy lahja jokaiseen elämäntilanteeseen ja makuun ja se toimitetaan lahjansaajalle suoraan sähköpostiin tai Whatsapilla puhelimeen. Tai voit itse myös tulostaa lahjan kauniiksi kortiksi ja viedä itse vaikka päivänsankarille. 

Museokortti

MInusta esim. Museokortti on erityisen kiva lahja. Siihenkin pääsee Anna samasta palvelusta. Juliaana sai viime jouluna poikaystävänsä vanhemmilta Museokortin, joka oli tosi mieluisa lahja. Varsinkin kun saman lahjan sai poikaystävä, hänen siskonsa ja siskon poikaystävä. Nyt kaikki ovat eri paikoissa opiskelemassa, mutta silti vuoteen on mahtunut monta kivaa isommalla ja pienemmällä porukalla tehtyä museovierailua.

Museokortti on monipuolinen elämyslahja koko vuodeksi. Se on myös rahallisesti järkevä hankinta. Kortti maksaa kyllä uutena 69€ ja uusittuna 64€, mutta sitä voi käyttää rajoituksetta vuoden ajan kaikkiaan 300 museoon. Juliaanakin totesi, että silloin tulee myös vierailtua museoissa paljon aikaisempaa enemmän. 

Uusi upea Musiikkimuseo Triplassa

Hyvänä ja uutena museoesimerkkinä suosittelisin uutta Musiikkimuseota Triplassa. Se on uskomattoman kiehtova paikka, johon kannattaa varata kunnolla aikaa. Siellä voi tutkia artistien taustoja, käydä virtuaalisesti konserteissa ihan joka makuun, saada täydellisen kokemuksen osallistumisesta vaikka Haloo Helsingin keikalle suoraan konserttilavalta tai sinfoniaorkesterin upeaan esitykseen suoraan kapellimertarin edestä – ja vaikka mitä muuta. Ja mikä parasta, museon sisältö on toteutettu modernein digitaalisin keinoin ja muuttuu monta kertaa vuodessa, niin että oikein ajoitettuna vierailu voi olla aina ihan uusi ja erilainen elämys. Yksi käyntikerta maksaa 25 €, mutta museokortilla voi sielläkin käydä niin usein kuin haluaa. 

Toivottavasti nämä ideat auttavat sinuakin vähentämään stressiä joulun alla ja nauttimaan kiireettömämmästä ja rauhallisemmasta joulun ajasta <3

Joulukoti

 

Better gift tips

HSY, Helsinki Region Environmental Services, has made a really good search engine for different kinds gifts on Annajotainmuuta.fi

Buying a gift often produces gray hair, especially in a hurry or at the last minute. Many already have too much stuff. Giving intangible gifts also reduces waste and is a gift to the environment. The site has some amazing gift ideas that can be services, experiences and time.

I think the site has been implemented as a really good and necessary service. The gift list can first be narrowed down into different categories. Also, the age of the gift recipient and the celebration can be categorized and all gifts sorted alphabetically.

Here are some examples I picked:

 • The best ones can be concrete and useful ideas, like renting a car trailer, changing or washing tires, babysitting, crafting or moving
 • Digitals are also nice; even a digital game, magazine, or picture book
 • Or doing something together – whether it’s a festival trip or a golf tour, a forest trip, a home concert, a rally, pampering, a massage, pedicure, acupuncture or a game night
 • Or big help like graduation proofreading, special skill training, public transport ticket, running a home recycling point, shopping or picking berries yourself
 • Or special and useful gifts: Personal Hobby Payment, Language Course or Festive Hairstyle
 • Also surprising and nice: breakfast in bed or self-made art… Here are just a few examples. Everything really nice and useful ideas can be found there. And if something is not found, you can suggest it yourself.

Any time

The gift tips of the Annajotainmuuta.fi service are always available. It’s a good idea to bookmark the address and click there for ideas outside of Christmas. The search engine will find a gift for every occasion and taste and will deliver it directly to the recipient via email or WhatsApp to your phone. Or you can also print the gift as a beautiful card.

Museum Card

For example, the Museum Card is a particularly nice gift. Last Christmas, Juliaana received a Museum Card from her boyfriend’s parents, which was a very nice gift. Especially when the same gift was given to her boyfriend, his sister, and his sister’s boyfriend. Now everyone is studying in different places, but still, there have been many nice museum visits with a bigger and smaller group.

The Museum Card is a versatile gift for the whole year. The card costs € 69 for a new one and € 64 for a renewed one, but it can be used unlimitedly in a total of 300 museums throughout the year. 

New magnificent Museum of Music in Tripla

As a good and new museum example, I would recommend a new Music Museum in Tripla. It’s an incredibly fascinating place to visit. There you can explore the artists’ backgrounds, visit concerts virtually to any taste, get the full experience of attending Haloo Helsinki on a live concert right on the stage – and so much more. And best of all, the museum’s content is made with modern digital tools and it changes many times a year so when properly scheduled, a visit can always be a whole new and different experience. One visit costs 25 €, but you can use the museum card as often as you like.

Hopefully these ideas will help you reduce stress with Christmas gifts  – and enjoy a less busy and relaxed Christmas <3

hyvinvointi stressi onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *