Lohirullat piparjuurijuustolla alkupalaksi tai brunssipöytään
Helpolla idealla saa tosi hyvää. Tämä pätee ilahduttavan usein ruoanlaitossa. Yksi helpoimmista ja parhaista suolaisista pikkusyötävistä on minusta erilaiset lohirullat, jotka syntyvät käytännössä parista aineesta parissa minuutissa. Näitä meillä syödään usein alkupaloiksi, salaatin proteiiniosana tai brunssipöydässä.
Lohirullat piparjuurijuustolla
Kylmäsavustettua lohta
Maustamatonta tuorejuurstoa + pikkupala piparjuurta
tai Cantadoun piparjuurituorejuustoa (toki muukin merkki käy)
Tilliä
Sitruunaa
- Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa: Kuori ja raasta piparjuurta pieni pala ja sekoita se maustamattomaan tuorejuustoon.
- Levitä pöydälle kelmua.
- Levitä lohisiivut sen päälle lähekkäin niin, että niistä muodostuu levy.
- Levitä tuorejuusto kalasiivujen päälle.
- Kääri kalat rullalle (kuten kääretorttu) ja kelmu tiiviisti rullan ympärille.
- Nosta rulla jähmettymään jääkaappiin ainakin vartiksi.
- Nosta pois ennen tarjoilua ja leikkaa terävällä veitsellä siivuiksi.
- Asettele siivut lautaselle ja koristele tillillä ja sitruunasiivuilla.