Limemarinoidut grillatut jättikatkaravut
Jättikatkaravut ovat herkullista grilliruokaa ja maistuvat hyvin tuoreiden salaattien ja uusien perunoiden kanssa. Pakastetut ravut voi ottaa sulamaan vain hetkeä ennen käyttöä. Ne kuoritaan hieman sulaneina marinoidaan ennen grillaamista. Sama resepti sopii myös pannulla paistoon.
Lisukkeet tehdään valmiiksi, koska hentoja rapuja grillataan vain viitisen minuuttia molemmilta puolilta ja ne maistuvat parhailta heti nautittuina.
Limemarinoidut grillatut jättikatkaravut
Pakastettuja jättikatkarapuja (n. 500 g)
Marinadi
2 dl oliiviöljyä
1 tl inkivääriä
2 limen mehu
2 rkl hunajaa
2 rkl aasialaista kalakastiketta
suolaa (myllystä)
- Irrota hieman sulaneista ravuista kuoret käsin. Jätä pysön “tupsu” paikalleen, koska siitä on helppoa tartua rapuun.
- Sekoita marinadiaineet keskenään.
- Sivele marinada reilusti ravuille (hiero se kevyesti kaikkialle) ja anna marinoitua n. 30 min.
- Pujota ravut puisiin grillivartaisiin ja grillaa vartaita n. 5 min. kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat hieman väriä. Voit myös paistaa rapuja pannulla öljyssä molemmilta puolin viitisen minuuttia.
- Purista myllystä vartaille kevyesti suolaa.
…grillaa vartaita n. 50 minuuttia kummaltakin puolelta….? 😀 Taitaa olla ravut aika sitkeitä jos noin kauan antaa kärventyä. 🙂
Hyvä kun huomasit… tuli tosiaan nolla liikaa eli 5 min / puoli. Kiitos kommentistasi!