Leipäjuusto marjoilla ja makealla kastikkeella
Luonto tarjoaa parhaita ruokaherkkujaan elokuussa. Kanttarelleja on löytynyt ruokapöydästämme jo useana päivänä viikon sisällä ja tuoreita marjoja ainakin kerran päivässä.
Tämän hetken simppelein jälkiruoka syntyy leipäjuustosta, tuoreista marjoista ja lorauksesta makeaa kastiketta tai hunajaa.
Leipäjuusto on niin proteiinirikasta ja täyttävää, että sopii sellaisenaan jo hyväksi välipalaksi tai tietysti myös kevyen aterian jälkiruoaksi.
Leipäjuusto marjoilla ja makealla kastikkeella
- Lämmitä uunissa leipäjuusto niin, että se kuumenee kokonaan ja sulaa hieman pinnasta, n. 15 min. 200 asteessa.
- Voit myös kaataa leipäjuuston päälle reilusti kermaa ennen uuniin laittamista, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
- Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.
- Lorauta päälle makeaksi kastikkeeksi hunajaa, Agavesiirappia (esim. täällä) tai Mansikka balsamikastiketta (esim. täällä).