Lämmin sitruuna-inkiväärivesi + sitruunan terveyshyödyt

Lämmin sitruuna-inkiväärivesi

Aamurutiineilla on paljon merkitystä koko alkavaan päivään ja seuraavaan yöhönkin. Olen kehittänyt itselleni sellaiset aamurutiinit, jotka tukevat parhaiten uuden päivän alkua. Perustin niille juuri myös IG-tililleni oman kohokohdan tänne, josta niitä on helppoa seurata. Myös tämän lämpimän sitruunaveden video-ohje löytyy sieltä – sekä aivan pian myös veden juontia seuraava aamurutiinini eli kasvojen öljyhieronta.

Sitruunavesi on ihanan virkistävä aamujuoma. Talvella nautin sen mieluiten lämpimänä ja kesällä jääkylmänä. Nyt viime aikoina olen juonut arkiaamuisin vain nopean smoothien, kävellyt kuntosalille ja sieltä suoraan toimistolle. Viikonloppuisin tai kotipäivinä sen sijaan on aikaa siemailla rauhassa raikasta sitruunavettä.

Lämmin sitruuna-inkiväärivesi

Mukilliseen puristan yleensä joko puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehun, riippuen siitä kuinka monta annosta juomaa teen kerralla. Nyt talvella olen lisännyt siihen usein ikivääriä, se tekee siitä ihanan lämmittävää. Inkiväärin olen joko raastanut raastinraudan pienimmällä terällä tai sitten käyttänyt teelusikallisen valmista luomulaatuista inkiväärijauhetta.

LehdetSitruunajuoma

Muistatko sitruunaveden monet terveyshyödyt?

Lisää postauksia eri ruoka- ja ravintoaineiden terveysvaikutuksista löydät täältä.

Sitruunaveden terveyshyödyt

1. Tärkimpänä hyötynä pidetään sitruunaveden immuunijärjestelmän puolustamista, sen viruksia ja antibakteerisia ominaisuuksia. Sitruunan tulehdusta estävää vaikutusta voi myös hyödyntää puristamalla lusikallinen sitruunavettä kylpyveteen lihaskipuja lieventämään.

2. Sitruunaa pidetään myös tehokkaana puhdistajana ja ruoansulatuksen tehostajana, mikä auttaa painonhallinnassa. Myös sitruunansisältämät prektikuidut auttavat unohtamaan ruokaan liittyvät mieliteot. Monet ovat myös vaihtaneet aamukahvin onnistuneesti sitruunaveteen.

3. Sitruunoissa on paljon tärkeitä ravintoaineita, mm. kalsiumia, magnesiumia ja C-vitamiinia, josta saadaan apua mm. raudan imeytymiseen, tulehduksilta ja hengitystieoireilta suojaamiseen. Situunan sisältämä askorbiinihappo eli C-vitamiini on myös tärkeää yleisterveydelle, luustolle ja paranemiselle.

4. Sitruunan C-vitamiini ja emäksisyys myös auttavat puhtaaseen, terveeseen ihoon ja mm. suojaavat aknelta.

5. Jo sitruunan tuoksu energisoi ja virkistää mieltä sekä tilaa. Sitruuna on yksi harvoja ruokia, jonka negatiiviset ionit tuottavat enemmän energiaa ruoansulatuksessa.

6.Sitruunavesi myös raikastaa hengityksen. Hampaat kannattaa pestä ennen sitruunaveden nauttimista. Sitruuna on hapanta ja sen aiheuttama happohyökkäys pehmentää hampaan pintaa noin tunnin ajan eli sitruunaveden jälkeen ei kannata pestä hampaita.

treeni-ja-ravinto vitamiinit ravintoaineet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *