Lakritsainen sitrus-pakuri panna cotta ja marinoidut mandariinit
Kerroin pari viikkoa sitten ihan uudenlaisesta pakuriuutteesta, joka vain liuotetaan nesteeseen ilman keittämisiä tai muita odotteluita ja joka sisältää ennätykselliset määrät antioksidanttia – ja joka kaiken lisäksi maistuu ihan laktritsalle!! Ja vain siksi, että se on tehty niin puhtaasta pakuriraaka-aineesta. Terveyshyötyjen lisäksi sen on todettu olevan mm. erinomainen ihonhoitaja. Ei ihme, että tuosta postauksesta tuli ihan supersuosittu, se lähti leviämään heti somessa ja se keräsi FB:ssakin nopeasti massoittain jakoja.
Ja nyt sitten viimein pääsin itse pakuriasiaan eli tekemään tuosta kotimaisen perheyrityksen, Polar Nutritionin, kehittämästä terveystuotteesta helposti valmistuvan jälkkäriherkun. On kieltämättä aika kiva herkutella pehmeää ja hyvää annosta, kun tietää että jokainen lusikallinen lisää hyvää energiaa ja puolustuskykyä.
P.S. Toinen pakuriiutetta sisältävän herkkureseptini, lakritsin makuinen banaaninen raakajäätelö eli nice cream löytyy täältä.
Lakritsainen sitrus-pakuri panna cotta ja marinoidut mandariinit
Panna cotta
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
hieman steviauutetta
1 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
1 tl pakuriuutetta
- Liota liivatteita kylmässä vedessä. 5 min.
- Kiehauta kerma.
- Kaada kerma uuteen astiaan ja sekoita siihen valutetut ja puristellut liivatteet.
- Purista sitruunasta mehu ja raasta kuorta.
- Sekoita kermaan makeutus, jogurtti, sitruunan mehu, kuori ja pakuriuute
- Kaada seos tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.
- Koristele marinoiduilla mandariineilla.
Marinoidut mandariinit
4 mandariinia
1/2 dl Agave siirappia
4 rkl mandariinin mehua
1/2 tl kanelia
- Leikkaa mandariinit lohkoiksi.
- Sekoita mandariinimehu, kaneli ja siirappi keskenään.
- Lisää joukkoon mandariinlohkot ja sekoita varovasti.
- Anna tekeytyä kylmässä ainakin 15 min. ennen tarjoilua.
*Yhteistyössä Polar Nutrition ja Kohokohta