Kunnollisen ruokavalion palautus syksyksi

Kunnollisen ruokavalion palautus syksyksi

Yleensä kesäisin syön pääosin tosi terveellisesti; tuoreita kasviksia, laadukkaita proteiineja, ihania hedelmiä ja marjoja… ei edes tee mieli juurikaan mitään epäterveellisempää suuhun pantavaa.

Tänä kesänä asian on ollut hieman toisin. Ehkäpä siksi, että ilmat eivät ole olleet kovin kesäiset… ja jostain syystä juuri läpimällä minun tulee syötyä kaikkein terveellisimmin.

Kunnollisen ruokavalion palautus syksyksi

Tottakai herkuttelut kuuluvat esim. juhliin, mutta nyt olen huomannut, että ruokavaliooni on hiipinyt kuin varkain vähän vakituisemminkin kaikkea ylimääräistä. Mutta elimistöni on jo alkanut huomauttelemaan siitä – ja pari päivää sitten päätin vaihtaa kurssia, ennen kuin syksyn pimeät tulevat. Pimeänä vuodenaikana vasta onkin hankalaa karsia kaikkia nopeita hiilareita, jos ne on päästänyt valloilleen.

Asenteestahan se on kiinni. Nyt jätin pois kaikki viljat ja sokerit ja heti näin pian voin sanoa voivani jo paljon paremmin ja energisemmin. Lisäsin myös reilusti veden juontia. Olen aina juonut monta litraa vettä päivässä, mutta viimeisen parin viikon aikana huomaan senkin hiipuneen. Ryhtiliike on siis paikallaan. Näillä ajatuksilla on hyvä lopetella elokuun viimeisiä päiviä ja toivotella syyskuuta jo pian tervetulleeksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *