Kukkakaaliriisi kanalla ja mozzarellalla – ihana herkku hetkessä
On aina ilahduttavaa löytää uusia tapoja tehdä ruokaa tutuista aineista. Kukkakaaliriisi on ehdottomasti yksi viime vuosien parhaita keksintöjä. Suosittelisin kokeilemaan myös perinteisen kukkakaalin vastustajille.
Riisirakenteisena kukkakaali muuttuu nimittäin aivan eri ruoaksi. Koostumus ja makukin muuttuvat ja maustamalla ja erilaisilla valmistustavoilla siitä saa loihduttua mitä vaan, niin kuin oikeastakin riisistä.
Tämä on yksi herkkureseptejäni, jota meillä voitaisiin syödä vaikka kuinka usein.
Kukkakaaliriisi kanalla ja mozzarellalla
oliiviöljyä
n. 500 g broilerin rintafileitä
1 kukkakaali
1 sipuli
1 dl vettä
pippuria, suolaa
3 d turkkilaista jogurttia
1 sitruuna
reilusti tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, timjamia ja rosmariinia)
1 mozzarella
- Palastele ja kypsennä broilerin rintafileet, mausta suolalla ja pippurilla.
- Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
- Lisää kukkakaalisilppu ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.
- Lisää joukkoon kypsytetyt kanapalat.
- Lisää turkkilainen jogurtti ja tuoreet yrtit ja kuumenna nopeasti.
- Sekoita joukkoon sitruunan mehu.
- Palastele pinnalle mozzarella.
- Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa.