Kukkakaaliriisi kanalla ja mozzarellalla – ihana herkku hetkessä

Kukkakaaliriisi kanalla ja mozzarellalla

On aina ilahduttavaa löytää uusia tapoja tehdä ruokaa tutuista aineista. Kukkakaaliriisi on ehdottomasti yksi viime vuosien parhaita keksintöjä. Suosittelisin kokeilemaan myös perinteisen kukkakaalin vastustajille.

Riisirakenteisena kukkakaali muuttuu nimittäin aivan eri ruoaksi. Koostumus ja makukin muuttuvat ja maustamalla ja erilaisilla valmistustavoilla siitä saa loihduttua mitä vaan, niin kuin oikeastakin riisistä.

Tämä on yksi herkkureseptejäni, jota meillä voitaisiin syödä vaikka kuinka usein.

Kukkakaaliriisi kanalla ja mozzarellalla

oliiviöljyä

n. 500 g broilerin rintafileitä

1 kukkakaali

1 sipuli

1 dl vettä

pippuria, suolaa

3 d turkkilaista jogurttia

1 sitruuna

reilusti tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, timjamia ja rosmariinia)

1 mozzarella

  1. Palastele ja kypsennä broilerin rintafileet, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
  4. Lisää kukkakaalisilppu  ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.
  5. Lisää joukkoon kypsytetyt kanapalat.
  6. Lisää turkkilainen jogurtti ja tuoreet yrtit ja kuumenna nopeasti.
  7. Sekoita joukkoon sitruunan mehu.
  8. Palastele pinnalle mozzarella.
  9. Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *