Kikhernenuudeli lohikastikkeella – herkkuannos 10 minuutissa
Kikhernenuudeli on kiva kotiminen ja terveellinen vaihtoehto lisukkeeksi. Se on gluteenitonta ja kuitu- ja proteiinirikasta. Se myös kypsyy ihan hetkessä. Tämä koko ateria valmistuukin alle vartissa, kunhan lohi on valmiiksi kypsytttyä.
Lohikastikkeeseen voi käyttää kylmäsavustettua, graavattua tai uunissa tai paistamalla kypsennettyä lohta. Meillä oli jäänyt edellispäivän aterialta pari reilun kokoistia paistettua lohimedaljonkia, joista palastelin kastikeaineet. Toki voit myös kypsentää ensin pannulla lohifileen ja valmistaa siitä kastikkeen.
En laittanut tähän tarkkoja raaka-ainemääriä, koska lähtökohtana tässä on kalan määrä – ja meillä ainakin lohikastiketta tehdään usein juuri valmiista lohesta, joka on säästynyt aiemmasta ruokailusta.
Muita kalareseptejä löydät täältä.
Kikhernenuudeli lohikastikkeella
Kikhernenuudeleita
vettä
oliiviöljyä ja voita
2 lohimedaljongia, -filettä tai muuten kypsennettyä lohta (voit myös kypsentää lohen paistamalla ennen kastikkeen tekoa)
kermaa
reilusti tuoratta tilliä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
- Keitä kikhernenuudeli vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti
- Tee samalla lohikastike: Kypsennä / kuumenna lohipaloja pannulla hetki voin ja oliiviöljyn seoksessa.
- Mausta lohi suolalla ja pippurilla.
- Lisää kalan päälle kerma ja anna kuumentua.
- Lisää sitruunanmehua.
- Silppua sekaan tuoretta tilliä
- Kaada nuudeleista vesi pois ja nauti lohikastikkeen kanssa.