Kiireisen kotikokin helppo lohikeitto pelastaa arki-illan
Lohikeitto on hyvänolon ruokaa. Kun poika oli pieni, oli se hänen herkkuaan mummolassa. Useilla kuvausreissuillamme kylmissä paikoissa, koko kuvausryhmä on ruokittu valtavasta lohikeittokattilasta niiiiiin hyvällä sopalla. Useimmilla meistä on paljon hyviä lohikeittomuistoja ja -tilanteita.
Täällä blogissa olen julkaissut aikaisemmin vain oman herkkukalakeittoreseptini (videoresepti), miehen ahvensopan, jota edeltää kalojen hakeminen verkoilla.
Tässä sille ihan vastakohta, kiireisen kotikokin alle puolessa tunnissa valmistuva lohisoppa, ihan perusaineista ja pakastelohikuutioista, mutta todella hyvää tämäkin!
Kiireisen kotikokin helppo lohikeitto
1 pussillinen pakastelohikuutioita (ainakin isompien kauppojen pakastealtaista)
500 g uusia perunoita
5 porkkanaa
2 dl kermaa
vettä
kalaliemikuutio
suolaa, pippuri
- Kuori ja pilko juurekset.
- Laita ne kattilaan ja kaada vettä niin, että juurekset peittyvät.
- Lisää kalaliemikuutio ja mausteet.
- Keitä me melkein pehmeiksi (n. 10 min)
- Lisää lohikuuutiot ja keitä vielä 5 min.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Pilko päälle reilusti tuoretta tlliä.