Kesän ykkösherkku mansikkatiramisu (vhh ja tavis)

Mansikkatiramisu

Teimme tyttären kanssa hänen ystävälleen syntymäpäiväksi terveellisen (ja herkullisen!!) version kesän ykkösherkusta, mansikkatiramisusta. Jälleen kerran huomasi, miten hyvin perinteisiä herkkuja voi tehdä yhtä hyvin ilman valkoisia jauhoja ja sokeria, tai käyttämällä niitä vain osittain. Näillä ohjeilla onnistuu sekä vhh/gluteeniton/sokeriton että ihan perinteinen versio.

valmisIMG_8507

Normaalistihan mansikkatiramisuun pohjalle ja kerroksiksi kuuluisi Savoiardi-keksit, mutta tähän sokerittomaan ja gluteenittomaan versioon korvasimme ne tekemällä kakkupohjan härkäpavuista, mantelijauhoista, kookosmaidosta ja kananmunasta. Makeutuksen hoidimme stevialla.

 

Ajatuksissa oli ensin tehdä toinenkin kerros, niin kuin yleensä mansikkatiramisussa, mutta oikeastaan sitä ei edes tarvittu. Herkku ei yhtään hävinnyt makunsa puolesta perinteiselle tekniikalle kekseistä tehtyihin kerroksiin!

Lisää herkullisia inspiraatioita kotimaisista ja ekologisista Verson härkäpavuista löydät täältä.

valmisIMG_8514 valmisIMG_8525

Mansikkatiramisu

6 henkilölle

Pohja:

2 kananmunaa

0,5 dl kookosmaitoa (tai maitoa)

2 dl mantelijauhoja 

2 dl Verso Härkäpapurouheseosta jauhettuna

(tai yhteensä 4 dl leivontajauhoja)

steviaa (tai haluamaasi makeutusta)

Täyte:

Puolikas sitruuna

1 litra mansikoita

3 munan keltuaista

steviaa

2,5 dl kermaa

500 g mascarponea

vanilja-aromia

  1. Murskaa härkäpapurouheseos jauhoksi, itse teen aina normaalissa blenderissä ja toimii erinomaisesti
  2. Laita tehosekoittimeen mantelijauhot ja härkäpapujauhot, 2 kananmunaa, kookosmaito ja steviaa, sekoita tasaiseksi taikinaksi
  3. Levitä taikina vuoan pohjalle tasaisesti ja laita uuniin 200 asteeseen 12 minuutiksi
  4. Vaahdota kolme kananmunan keltuaista ja lisää mascarpone ja tilkka vanilja-aromia joukkoon ja sekoita hyvin
  5. Vaahdota toisessa astiassa kermavaahto ja lisää pieni ripaus luonnonsteviaa (tai haluamaasi makeutusta) ja yhdistä sitten mascarponen ja keltuaisten joukkoon
  6. Kun pohja on kunnolla jäähtynyt, lisää vaahto sen päälle ja koristele mansikoilla

Lisää terveellisiä leivontareseptejä pääset selailemaan täältä. 

 

Kommentit (1)
  1. Kiva idea tehdä härkäpapuroheesta. Täytyypä melkein testat tämä resepti. Rentouttavaa juhannusta sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *