Kesäkurpitsa-cashew muusi sellaisenaan tai lisukkeeksi
Monista muistakin kasviksista kuin perunasta saa tehtyä helposti hyvän muussin. Kesäkurpitsa-cashew muusi on pehmeän makuista ja miellyttävää. Se on myös vähähiilarista. Pähkinöiden hyvien rasvojen ja proteiinien ansiosta se on ravinnerikas annos ihan sellaisenaan, ja sopii hyvin myös lisukkeeksi sen perinteisen perunamuussin tapaan. Sen miedon maun vuoksi voisin hyvin parittaa sen moneen ruokaan.
Parhaan koostumuksen aikaansaamiseksi soseuttaminen kannattaa tehdä erissä niin, että ensimmäisessä erässä sekoittaa liuotetut pähkinät pieneen erään kypsennettyjä kesäkurpitsakuutiota, johon sitten sekoittaa loput kesäkurpitsoista. Keitinvettä kannattaa käyttää ensin vähän ja lisätä tarpeen mukaan. Sen määrällä voi hyvin säädellä muusin paksuutta.
Inspiraation tähän annokseen sain Lohturuokaa-kirjasta, josta kerroin täällä.
Kesäkurpitsa-cashew muusi
3 kesäkurpitsaa
1,5 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
Merisuolaa, pippuria
- Kuori kesäkurpitsat.
- Pilko ne vajaan parin sentin palasiksi.
- Liota cashew-pähkniöitä vedessä n. 30 min.
- Paahda palasia kattilassa sellaisenaan ilman öljyä tai vettä kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä. Sekoittele usein.
- Valuta cashewt.
- Laita cashewt ja kupillinen kypsiä kesäkurpitsan paloja silppuriin tai tehosekoittimeen. Sekoita soseeksi.
- Lisää loput kesäkurpitsat.
- Lisää oliiviöljy sekä tarpeen mukaan vesi.
- Mausta suolalla ja pippurilla.