Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla

Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla

Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla on uusi versio kukkakaaliriisistä tehdyistä pikaisista ruoista, jotka ovat edelleen keittiössämme arki-iltojen suosikkeja. Tämä on edellisiäkin ohjeita helpompi ja silti tosi maukas. Tähänkin tarvitaan vain muutama raaka-aine ja silppuri ja annos valmistuu ihan hetkessä. Annos on gluteeniton ja vähähiilarinen ja runsasproteiininen.

Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla

noin kolmelle

1 kukkakaali (kts. kukkakaaliriisin muut aineet alta)

3 kanan rintafilettä

suolaa, pippuria, savupaprikaa

n. 2 dl luonnonjogurttia (tai turkkilaista)

tuoretta rosmariinia ja basilikaa

1 sitruuna

pala vuohenjuustoa / annos

  1. Tee pohjalle kukkakaaliriisiä (ohje alla).
  2. Paloittele kanan rintafileet ja kypsennä ne pannulla.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.
  4. Sekoita kypsät kanapalat kukkakaaliriisiin.
  5. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen luonnonjogurttia, niin että rakenteesta tulee kermamainen (ei liian löysä).
  6. Lämmitä nopeasti (älä jätä hautumaan, jogurtti vain lämmitetään)
  7. Purista joukkoon sitruunan mehu.
  8. Lisää sekaan reilusti tuoretta rosmariinia ja basilikaa.
  9. Koristele annos tuoreilla vihanneksilla ja aseta päälle vuohenjuustosiivu.

Kukkakaaliriisi

oliiviöljyä

1 kukkakaali

1 sipuli

1 dl vettä

pippuria, suolaa

  1. Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
  3. Lisää kukkakaalisilppu  ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *