Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla
Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla on uusi versio kukkakaaliriisistä tehdyistä pikaisista ruoista, jotka ovat edelleen keittiössämme arki-iltojen suosikkeja. Tämä on edellisiäkin ohjeita helpompi ja silti tosi maukas. Tähänkin tarvitaan vain muutama raaka-aine ja silppuri ja annos valmistuu ihan hetkessä. Annos on gluteeniton ja vähähiilarinen ja runsasproteiininen.
Kana-kukkakaaliriisi vuohenjuustolla
noin kolmelle
1 kukkakaali (kts. kukkakaaliriisin muut aineet alta)
3 kanan rintafilettä
suolaa, pippuria, savupaprikaa
n. 2 dl luonnonjogurttia (tai turkkilaista)
tuoretta rosmariinia ja basilikaa
1 sitruuna
pala vuohenjuustoa / annos
- Tee pohjalle kukkakaaliriisiä (ohje alla).
- Paloittele kanan rintafileet ja kypsennä ne pannulla.
- Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.
- Sekoita kypsät kanapalat kukkakaaliriisiin.
- Sekoita joukkoon muutama lusikallinen luonnonjogurttia, niin että rakenteesta tulee kermamainen (ei liian löysä).
- Lämmitä nopeasti (älä jätä hautumaan, jogurtti vain lämmitetään)
- Purista joukkoon sitruunan mehu.
- Lisää sekaan reilusti tuoretta rosmariinia ja basilikaa.
- Koristele annos tuoreilla vihanneksilla ja aseta päälle vuohenjuustosiivu.
Kukkakaaliriisi
oliiviöljyä
1 kukkakaali
1 sipuli
1 dl vettä
pippuria, suolaa
- Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
- Lisää kukkakaalisilppu ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.