Jouluntuoksuiset uunibanaanit granolalla
Eikö marraskuussa ole jo ihan luvallista aloittaa joulun tuoksujen ja makujen nautiskelu? On tietty liian aikaista hypätä varsinaisiin jouluruokiin, mutta esim. lämmin ja miellyttävä kanelintuoksu sopii ihanasti juuri tähän myöhäissyksyn aikaan.
Banaani on ihana hedelmä lämmitettynäkin. Friteeratut banaanit kuuluvat aasialaisen keittiön yleisimpiin jälkiruokiin, mutta monet muutkin variaatiot lämpimistä banaaneista ovat herkullisia. Huomasitko viime kuussa reseptimme lämpimästä kanelisesta banaanipirtelöstä? Se oli tosi suosittu ja tykätty – ja tässä uunibanaanissa on ihan samoja makuja.
Kunnon joulustelufiiliksen synkkäänkin aamuun saa sytyttämällä kynttilän ja aloittamalla päivän mukillisella kuumaa glögiä kanelintuoksuisen uunibanaanin kanssa. Granolan maut ja rakenne sopivat annokseen ihanasti ja härkäpavun reilu proteiinipitoisuus tekee siitä täyttävän ja ravinnerikkaan.
Uunibanaani on myös ihana välipala tai pienempänä annoksen jälkiruoka. Tästä reilusta kahden hengen annoksesta saa hyvin neljä pienempää jälkkäriherkkua.
*Yhteistyössä Verso Food
Jouluntuoksuiset uunibanaanit granolalla
kaksi isoa annosta:
2 banaania
1,5 dl Verso Härkäpapugranolaa
2 rl kookosöljyä
2 tl hunajaa
2 tl kanelia
3 dl turkkilaista jogurttia
puolikkaan limen mehu
steviaa
- Aseta uuni 180 asteeseen
- Leikkaa kuoritut banaanit kahtia ja aseta ne uunivuoalle
- Kaada granola tasaisesti vuoalle
- Jos kookosöljy on kiinteässä muodossa, sulata se esim vesihauteessa tai käyttämällä n. 10 sekuntia mikrossa
- Sekoita nestemäinen kookosöljy, hunaja ja kaneli ja kaada tasaisesti vuoalle
- Laita uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes pinta on sopivan ruskistunut
- Purista jogurtin joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää joukkoon hyppysellinen steviaa
- Sekoita jogurtti hyvin ja jaa kahdelle lautaselle
- Jaa uunibanaanit ja -granola tasaisesti jogurttiannosten päällä
- Nauti lämpimänä
Loputkin herkulliset Verson härkäpaputuotteista valmistetut reseptit löydät täältä.