Joulun makuja smoothiessa
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Ihanaa marraskuun alkua! Yksi vahvoja mielipiteitä jakava aihe taitaa olla kysymys siitä, milloin joulun vieton saa aloittaa. Olen itse (Juliaana siis) sitä mieltä, että joulustelun voi aloittaa heti kun maassa näkyy merkkejä lumesta. Olen tämän viikon Jyväskylässä poikaystäväni luona, ja täällä ohut lumikerros on ollut maassa jo jonkin aikaa. Jyväskylään saapuessani suuntasinkin heti ensimmäiseksi hakemaan kaupasta glögiä, pipareita ja sinihomejuustoa. Poikaystävän mielestä lokakuun loppu oli vielä liian aikaista jouluherkuille, mutta perustelen aikaista joulustelua sillä, että vietämme tänäkin vuonna suurimman osan joulukuusta Floridassa palmujen alla. Loogisesti ajateltuna joulun viettoa pitää silloin aikaistaa kuukaudella, eikö?
Tänään hänestäkin joulustelu oli sallittua, kun tein aamupalaksi herkullista smoothieta täynnä joulun makuja. Kuulemma marraskuu on jo yleisestikin hyväksyttävämpi aika aloittaa. Mausteisessa herkkuaamupalassa maistui jouluisasti kaneli ja kardemumma ja makuun herkullista potkua antoi myös tuore inkivääri. Härkäpapugranola sopi täydellisesti smoothieen sekä makunsa että rapean koostumuksensa puolesta.
Löydät täältä blogin muutkin herkulliset härkäpapureseptit!
Joulun makuja smoothiessa
Ainekset (2 annosta)
- 2
- Kypsää banaania
- 3/4 dl
- Mantelimaitoa
- 5 rkl
- Härkäpapugranolaa (3 rkl smoothieen blenderiin, loput koristeluun)
- 1,5 tl
- Kanelia (Jauhettua)
- 1 tl
- Kardemummaa
- 1 rkl
- Chia-siemeniä
- Pieni pala tuoretta inkivääriä
Tee näin:
- Lisää blenderiin mantelimaito, banaanit paloiteltuina, 3 rkl Härkäpapugranolaa, kaneli, kardemumma, chia-siemenet ja inkivääri hienonnettuna.
- Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi.
- Kaada laseihin, ripottele päälle Härkäpapugranolaa ja koristele halutessasi kanelitangoilla.