Floridaan jouluksi

Floridaan jouluksi

Tällä hetkellä puhelimen muistiinpanoni ovat täynnä erilaisia listoja joka päivälle keskiviikkoon asti, pakkauslistoja, hankintalistoja, jouluun liittyviä asiota, ja yleensä asioiden huolehtimislistoja kotona ja töissä. Ja vatsa täynnä perhosia. Yleensä en ole vatsaperhostyyppiä, mutta tätä matkaa odotan taas aivan into piukeana. Enkä siltikään ole ehtinyt sitä vielä ihan kunnolla fiilistelemään, kun viimeiset viikot ovat aika lailla täyttyneet aikaisista aamusta myöhäisiin iltoihin.

Viime jouluna matkustimme Floridaan neljäksi viikoksi. Se oli pisin matkamme aikohin ja silti viikot kuluivat nopeasti. Silloin, niin kuin nytkin, suurin odotuksen aihe matkalle oli päästä viettämään aikaa yhdessä – poika opiskelee ja pelaa edelleen New Yorkissa ja tapaamme kaikki taas joululomaksi Floridassa. Mieluummin lennämme itse sinne lämpimään kuin lennätämme hänet kesken kiireisen kauden tänne pimeään aikaeron taakse.

Viime vuonna kun aloimme valmistella reissua, yksi asia johti toiseen, ja lopulta päädyimme vaihtamaan asuntoja koko lomaksi Floridan länsirannikon kauniissa Punta Gordassa asuvien ystäviemme kanssa. Heillä on ikävä Suomessa asuvia perheenjäseniä, samalla tavalla kuin meillä poikaa ja asuntojen vaihto oli siihen täydellinen ratkaisu. Nyt uusimme taas saman kuvion ja on entistäkin ihanampaa mennä takaisin samaan taloon.

Jo viime vuonna oli kuin kotiin menisi, kun ihana koti oli koristeltu joulun viettoon, kylmät juomat odottivat jääkaapeissa, uima-allas valmiina pulahtamiseen ja kaikki tarvittava rantatuoleja ja polkupyöriä myöten oli käytössä. Pöydällä vielä odotti lista ehdotuksista, mitä kaikkea ympäristössä kannattaa tehdä ja lisää ideoita soiteltiin ja viestiteltiin viikkojen kuluessa. Jopa naapurit odottivat meitä kuin vanhoja tuttuja ja yhdessä tulikin istuttua grillin äärellä useampi ilta.

Nyt on vielä helpompi tehdä kotien vaihto. Tänä vuonna järkkäsimme pikkujoulut ystäville ja samalla saimme itsekin puettua oman kotimme joulukuntoon vieraille vamiiksi. Floridaan menenssä ei tarvitse käyttää aikaa etsiskelyyn, kun kaikki kodin ympäristössä on tuttua, läheinen kunosali, parhaat ruokakaupat, leffateatterit ja kaupungin ravintolat. Kuitenkin ympäristössä on vielä tuttujen paikkojen lisäksi vaikka kuinka paljon ihan uusia kohteita, joihin ei viime talvena ehditty. Ainakin nyt olisi mielessä NHL-peli Tampassa (viime vuonna käytiin Miamissa), pieni hippisaari ihan lähistöllä, Orlando, kaunis pikkukaupunki Naples ihan lähistöllä, ja vaikka mitä muuta… Key Westissä olisi ihanaa käydä parinkymmenen vuoden jälkeen, mutta saattaa olla että siihen ei nytkään haluta käyttää aikaa. Aikaa pitää ensisijaisesti olla yhdessä oloon ja rentoutumiseen ja siihen on parhaat puitteet ystäviemme talossa ja ympäristössä.

Matkustamme taas fiilispohjalla ja loman kuluessa katsellaan aina yhdessä mitä huvittaisi seuraavaksi tehdä.

Nyt läppäri menee kiinni, kun olen naputellut tätä autossa ja pian olemme perillä Hämeenlinnassa, jossa alkaa päivän vietto ja joulumuistamisten vaihto miehen puolen sukulaisten kanssa. Ihanaa viikonloppua kaikille <3

Kommentit (1)
  1. Oih! Nyt on paras aikaa lähteä karkuun täältä hässäkästä ja pimeästä. Floridan länsipuoli on tosi kaunista, oltiin siellä muutama vuosi sitten ja tykättiin enemmän kuin Miamista. Hyvä lomaa ja kiva saada kuvia lämmöstä blogiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *