Iloa ja hyvinvointia työntekoon (HiQ:n mallilla ja ideoilla)

Iloa ja hyvinvointia työntekoon

Kaupallinen yhteistyö: HiQ Finland , superfoodien tuotesponsori: Puhdistamo

Kesällä saimme tosi hauskan ja vähän erilaisen projektin: Pääsin Juliaanan kanssa järkkäämään smoothiebaaria HiQ:n toimistotiloihin. Smoothiebaareja ollaan aikaisemminkin järkkäilty, mutta nyt ympäristö ja lähtökohdat olivat virkistävän uudenlaiset.

Tämä espoolainen IT-firma näyttää ilahduttavaa esimerkkiä työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimisesta. PT Peippo oli käynyt aikaisemmin HiQ:ssa ja ratsannut jääkaapin, eikä ilmeisesti ollut tyytyväinen löydöksiinsä. Siitähän seurasi heti toimenpiteitä; viikoittain toimistoon tilattavien hedelmien määrä nelinkertaistettiin ja päätettiin perustaa oma smoothie-baari.

HiQ:n porukka vietti kesäjuhlia ja yhdeksi ohjelmaksi (ja tankkaamiseksi ennen Espoon erämaihin tutustumista) päätettiin perustaa smoothie-baari.

Ja me pääsimme paikalle smootheilemaan. Ensin suunnittelin muutaman ihan oman reseptin HiQ:ta varten: vanijasmoothien jäisellä marjasoseella, suklaamansikka-herkkusmoothien, miedon vihersmoothien ja piristävän trooppisen hedelmäsmoothien. Kaikki smoothiet olivat keskenään ihan erilaisia. Suklaa- ja vaniljasmoothiet olivat herkullisia ja piristäviä. Molempien erikoisuutena on jäinen marjasose, joka jätetään sekoittamatta smoothien ”sydämeksi”. Vihersmoothie on puhdistava ja tarpeeksi mieto ”aloittelijoillekin” ja hedelmäsmoothie taas nimensä mukaisesti trooppisen raikas.

Smoothiebaari oli oikeastaan koulutustilaisuus smoothieiden teon maailmaan koko HiQ:n porukalle. Koska porukkaa oli paikalla iltapäivän mittaan lähemmäs sata, tein jo valmiiksi ison satsin smoothieita. Paikan päällä vielä muutaman blenderin voimin valmistettiin lisää. Halukkaat saivat itse kokeilla eri variaatioita ja erityisruokavalioisille suunniteltiin lennosta ihan omia smoothieita. Aika kului siivillä, smoothiet tyhjenivät nopeasti mukeista ja pienistä maistiaiskupeista ja hedelmät hupenivat pöydiltä.

Olin pyytänyt  Puhdistamon  mukaan päivän sponsoriksi. Näin smoothieihin saatiin vihannesten, marjojen, hedelmien, mantelimaitojen ja muiden terveellisten raaka-aineiden lisäksi aimo annos superfoodeja. Esim. suklaa-mansikkasmoothien maku ja täyteläisyys tuli Suklaasmoothie -jauheesta, joka sisältää raakakaakaota, paahdettua kaakaota, macaa ja johanneksen leipäpuu-jauhetta.

Iloa ja hyvinvointia työntekoon

Koko smoothiebaarin idea ei ollut vain kertakäyttöinen, vaan vasta alkua tulevalle. HiQ:n toimiston sydän on kodikas aula, ja sen keskellä iso baaripöytäinen  moderni keittiö. Kaappeihin jäi  reilusti Puhdistamon tuotteita, ja  smoothiereseptejä –  ja uusien hedelmälähetysten myötä smoothiebaarista on tehty pysyvä ilo työntekijöille.

Ihan fantastinen idea huolehtia softafirman työntekijöiden jaksamisesta, hyvinvoinnista ja hyvästä mielestä työarjessa. Eikä tämä idea ollut esnismmäinen laatuaan HiQ:ssa. Yrityksen nimi tulee sanoista High Quality, jolla viitataan asiakkaille rakennettaviin vaativiin verkkoliiketoiminnan ja sähköisen asioinnin ratkaisuihin.

Oli todella virkistävää päästä hieman tutustumaan softafirman filosofiaan ja siihen, miten tuo laadukkuus on toteutettu myös työntekijöiden huomioinnissa.  Viihtyisät työtilat ovat persoonnalinen yhdistelmä kodikasta ja luonnonläheistä sisustusta modernissa toimistorakennuksessa maan IT-keskittymässä.  Toimistolla tepastelee toimistokoiria kaikkien rapsutettavana tai halikaverina säkkituolissa löhöilyyn. Toimistokoirista on kirjoitettu myös täällä. Työnantaja myös sponsoroi pitkäjänteisesti työntekijöiden kunnianhimoisia urheiluharrastuksia.

Hatunnoston arvoista toimintaa nykypäivän hektisessä ja vaativassa asenneympäristössä!! Juuri työntekijöiden hyvinvoinnistahan kaiken pitäisi lähteä. Kun töihin voi tulla hyvällä mielellä, tavata tyytyväisiä työkavereita, työskennellä toimivissa ja viityisissä tiloissa, sekoittaa tauolla vaikka raikkaan (ja terveellisen!) smoothien ja kohdata ohikulkiessaan  hellyttävän koiran katseen – on todennäköisesti keskittyminen ja työpäivän tehokkuuskin ihan omaa luokkaansa – ja mikä yhtä tärkeää, onnistuneen työpäivän jälkeen kotiin mennessä on vielä energiaa jäljellä omalle vapaa-ajalle. Toivottavasti positiivinen ja työntekijämyönteinen filosofia laajenee  ja kasvavaa trendikisi muillakin isoilla (ja tietysti pienilläkin) työnantajilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *