Ikävä matkalle – minne sinä menisit nyt?

Ikävä matkalleKarpathosKreikkalainen saariLomamatka

Syksyllä ja keväällä minua puraisee yleensä matkakärpänen. Tänä vuonna se on tullut vähän myöhässä – koska matkoja ei vallitsevasta tilanteesta johtuen ole ollut suunnitteilla ja koska Suomen syksy on ollut niin harvinaisen kaunis ja lämmin, että siitä on tullut nautittua matkojenkin edestä.

Mutta nyt matkakärpänen alkaa näykkiä jo minuakin – enkä IG-feediini ilmestyvien mielipiteiden perusteella ole ainoa. Viime syksynä, kun työsyksy oli niin vauhdikas, että kaipasin pientä irtiottoa siitä, nappasimme Juliaanan kanssa Apollomatkojen äkkilähdöistä reissun pienelle Kreikan saarelle, Karpathokselle, joka oli meille ihan uusi kohde. Nämä kuvat ovat sieltä, eikä niiden katsominen saa sitä pientä matkakärpästä ollenkaan loittonemaan, päinvastoin sen ininä vain kasvaa mielessäni.

Travel blogKarpatjos islandVacationHotelliaamiainen

Apollomatkoista meillä oli hyviä kokemuksia entuudestaan, kun olimme olleet muutama vuosi sitten koko perhe Rodoksella aktiviteettilomalla Apollomatkojen sporttihotellissa. Sieltä palatessa olimme niin täynnä uutta energiaa, että sellainen piristysruiske olisi tervetullut ihan joka vuosi.

Karpathos taas oli meille ihan uusi kokemus – mutta niin mieleinen, että sille luonnonkauniille pienelle kreikkalaiselle saarelle palaisin mielelläni joskus uudelleen. Ajankohtakin oli ihan täydellinen. Lomamme osui lokakuun loppuun syksyn viimeiselle viikolle, jolloin Karpathokselle vielä vietiin matkailijoita. Ilmat olivat ihan täydelliset. Aurinko porotti koko viikon siniseltä taivaalta ja merivesi oli lämmintä ja kirkasta. Oma tavoitteeni matkalle oli puhdas nautiskelu, palautuminen kiireisistä viikoista ja hyvän unen palauttaminen. Ja se kaikki onnistui Karpathoksella paremmin kuin hyvin.

KreikkaHoliday vibesLomatunnelmaa

Lomailimme pienessä Venezia-nimisessä perheomisteisessa hotellissa pitkän rannan tuntumassa. Perheen isäntä on kokki ja valmisti ihanaa paikallista ruokaa joka aamu ja ilta allasalueelle katettuun herkkubuffettiin.

Pitkä ranta oli lähes tyhjä. Välillä tosiaan saimme koko rannan itsellemme. Siellä rentouduimme ihan täydellisesti, luimme kirjoja, snorklasimme ja ihailimme rannan kauniita ja persoonallisia kivimuodostelmia ja kalaparvia kirkkaassa vedessä, maalasimme tauluja, joogasimme ja meditoimme.

Missään muuallakaan koko saarella ei ollut enää ruuhkia ja paikalliset olivat rentoja ja tyytyväisiä kiireisen kesäsesongin jälkeen heidän omien lomiensa ollessa vasta alkamassa. Tuntui, että meitä kohdeltiin kaikkialla kuin kunniaveraita.

Travel GreekBeach travelBeach loverBeaching

Mihin sinä haluaisit matkustaa juuri nyt? Matkojen rakastajana keksisin itse pitkänkin listan unelmakohteita, kaupunkeja, luontokohteita, saaria,… mutta todennäköisesti joka tapauksessa valitsisin taas lämpimän kohteen, jossa tankkaisin paljon valoa, lämpöä, kauniita maisemia, suolaisia meriuinteja, tuoretta kevyttä ruokaa, joogaa ja liikuntaa – ja tietysti leppoisuutta varastoon talveksi.

Siihen mennessä saadaan nauttia toivottavasti vielä lisää Suomen kauniista syysviikoista – ja matkakuvien ihailuista ja visualisointimatkoista vaikka maailman ääriin. Onneksi matkojen suunnittelu on myös aina sallittua, ja olenkin pikkuhiljaa alkanut löytää itseni päiväunelmoimasta yhä useammin Pinterestin kuvagallerioista tulevaisuuden matkoja suunnitellen <3

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (9)
 1. Ihanaa lukea matkapostausta pitkästä aikaa ja nähdä kauniita matkakuvia. On tosiaan täälläkin kova matkustusikävä jo – toivottavasti pian päästään taas reissaamaan. Olen myös miettinyt tuota Karpathosta, voisi hyvin olla seuraavana omalla listallani.

  1. inspirations
   24.10.2020, 16:38

   Voi kiitos – niin kiva kuulla, että näistä tulee hyvää fiilistä muillekin. Itse rakastan kuvia ja matkakuvista tulee tosi hyvä fiilis. Suosittelen kyllä lämpimästi Karpathosta. Tuo oli tosiaan ensimmäinen matkamme sinne, ja ainakin syksy siellä oli aivan ihana. Monet, joihin törmäsimme, olivat käyneet saarella usein ja palanneet sinne aina uudelleen. Ihanaa syksyä sinulle.

 2. No todellakin on täälläkin jo matkahimo päällä. Ihani lomakuvia! Rannalle haulaisi myös. Kohteella ei ole niin väliä, kunhan valoa ja lämpöä riittäisi.

  1. inspirations
   24.10.2020, 16:36

   Hei Tuulia – kiva kun tykkäsit myös. Vähän sama fiilis täällä, valon ja lämmön tankkaus kelpaisivat. Energistä sykstä sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *